Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Απορρίπτει τις εκκλήσεις της Δύσης για κατάπαυση του πυρός στο Afrin της Συρίας

Τουρκία: Απορρίπτει τις εκκλήσεις της Δύσης για κατάπαυση του πυρός στο Afrin της Συρίας
Τις εκκλήσεις της Δύσης για αναστολή της επίθεσής της στη βορειοδυτική Συρία, απέρριψε η Τουρκία
Τις εκκλήσεις της Δύσης για αναστολή της επίθεσής της στη βορειοδυτική Συρία, απέρριψε σήμερα (28/2/2018) κατηγορηματικά η Τουρκία, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ παρανόησαν την έκταση του ψηφίσματος του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός και κατηγόρησε τη Γαλλία ότι έδωσε «ψευδείς πληροφορίες» σχετικά με το θέμα.
Η Άγκυρα ανέφερε ότι το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών που απαιτεί μια κατάπαυση του πυρός τριών ημερών στη Συρία δεν ισχύει για την στρατιωτική της επιχείρηση στο Afrin κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), που η Τουρκία ισχυρίζεται ότι είναι τρομοκρατική οργάνωση.
Σε έντονα διατυπωμένες δηλώσεις προς τους δύο συμμάχους της χώρας στο ΝΑΤΟ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτήρισε «αβάσιμη» την έκκληση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών να επανεξετάσει η Άγκυρα το ψήφισμα για κατάπαυση του πυρός, ενώ αρνήθηκε επίσης ότι το Παρίσι είπε στην Άγκυρα ότι η εκεχειρία πρέπει να εφαρμοστεί και για την επιχείρηση στο Afrin.
Τη Δευτέρα (26/2), το γραφείο του γάλλου προέδρου Emmanuel Macron ανακοίνωσε ότι διεμήνυσε στον πρόεδρο της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, ότι η απαίτηση του ΟΗΕ «ισχύει για όλη τη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της Afrin, και πρέπει να εφαρμοστεί παντού και χωρίς καμία καθυστέρηση».
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Hami Aksoy, αμφισβήτησε τη γαλλική δήλωση, λέγοντας ότι o Macron δεν ανέφερε ρητά την Afrin στην τηλεφωνική τους συνομιλία για το ψήφισμα κατάπαυσης του πυρός.
«Η αντίδρασή μας σχετικά με το λάθος της παροχής ψευδών πληροφοριών στο κοινό μεταφέρθηκε στις γαλλικές αρχές», ανέφερε ο Aksoy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης