Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Κατά 2% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας για το σύνολο του 2017

Γαλλία: Κατά 2% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας για το σύνολο του 2017
Η γαλλική σταστιστική υπηρεσία Insee αναθεώρησε επί τα βελτίω τα αποτελέσματά της αναφορικά με την ανάπτυξη της οικονομία για το σύνολο του 2017
Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση προχώρησε σήμερα Τετάρτη (28/2) η γαλλική στατιστική υπηρεσία, αναφορικά με την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας για το σύνολο του 2017, με ορισμένουν τομείς να ενισχύονται περαιτέρω απ' ότι είχε αρχικά εκτιμήθει.
Ειδικότερα, το γαλλικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2% το 2017 σε σχέση με το 2016, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για ανάπτυξη στο 1,9%.
Σε ότι αφρορά την ανάπτυξη για το τέταρτο τρίμηνο του 2017, η Insee δήλωσε ότι το γαλλικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,6%, παραμένοντας αμετάβλητο σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2017.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία της Insee ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις του γάλλου προέδρου Emmanuel Macron, ο οποίες κατά το προηγούμενο έτος τόνιζε ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 1,7% για το σύνολο του έτους.
Υπενθυμίζουμε ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ της Γαλλίας για το 2017 σηματοδοτεί την ισχυρότερη επίδοση για την οικονομία της χώρας από το 2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης