Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό άνω των 2 εβδομάδων ο χρυσός - Πτώση 1,1%, στα 1.318,60 δολ. ανά ουγγιά

Σε χαμηλό άνω των 2 εβδομάδων ο χρυσός - Πτώση 1,1%, στα 1.318,60 δολ. ανά ουγγιά
Ισχυρές απώλειες 1,1% κατέγραψε ο χρυσός, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση σε διάστημα μιας εβδομάδας 
Ισχυρές απώλειες κατέγραψε σήμερα (27/2/2018) ο χρυσός, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση σε διάστημα μιας εβδομάδας και υποχωρώντας σε χαμηλό άνω των δύο εβδομάδων, καθώς το δολάριο ενισχύθηκε, βρίσκοντας στήριξη στην πρώτη επίσημη ομιλία του νέου διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Rserve, Fed), Jerome Powell, ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου.
Ο δείκτης δολαρίου ανήλθε ενδοσυνεδριακά σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο από τις 18 Ιανουαρίου 2018, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία του Powell.
Ο Powell δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία είναι ισχυρή, με μικρό κίνδυνο ύφεσης και μετριοπαθείς κινδύνους στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.
Ο νέος πρόεδρος απέφυγε το ερώτημα για το εάν η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια περισσότερες από τις τρεις φορές που έχουν ήδη προεξοφληθεί από την αγορά, λέγοντας ωστόσο ότι οι προοπτικές του για την οικονομία έχουν ενδυναμωθεί.
Οι αναλυτές εξέλαβαν τα σχόλια του Powell ως «επιθετικά» και ως μια πιθανή ένδειξη ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να προβεί σε τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων αντί για τις τρεις που έχει προεξοφλήσει η αγορά.
Ο δείκτης δολαρίου ICE U.S. Dollar Index ανήλθε στο ενδοσυνεδριακό υψηλό των 90,50 μονάδων, ενώ αργότερα ενισχυόταν κατά 0,5% στις 90,341 μονάδες.
Την περασμένη εβδομάδα το δολάριο ενισχύθηκε μετά τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, τα οποία έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα «βλέπει» την οικονομική ανάπτυξη και την αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ως αιτιολογία για να συνεχίσει την αύξηση των επιτοκίων.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ «εκτοξεύτηκε» κατά 5,1 μονάδες βάσης, στο 2,91%, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Powell, από 2,86% νωρίτερα, καθώς ο κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε ότι οι προοπτικές για την αμερικανική οικονομία έχουν ενδυναμωθεί σε σχέση με τον Δεκέμβριο, ενώ εμφανίστηκε πιο σίγουρος για μια άνοδο του πληθωρισμού.
Το επιτόκιο του 2ετούς ανήλθε κατά 4,4 μονάδες βάσης, στο 2,27%, και του 30ετούς στο 3,18%, κατά 2,6 μονάδες βάσης υψηλότερα.
Υπενθυμίζεται ότι το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ είχε «εκτοξευθεί» στο υψηλό 4ετίας του 2,94% την περασμένη εβδομάδα.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 1,1% ή 14,20 δολ., στα 1.318,60 δολ. ανά ουγγιά - το χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Φεβρουαρίου 2018.
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,6% έναντι του δολαρίου, στο 1,224 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,4% σε σχέση με το γιεν, στα 107,3 γιεν.
Σημειώνεται ότι το ενδυναμωμένο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται ακριβότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης