Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υψηλότερα «έστειλε» ο Powell τις αποδόσεις ομολόγων στην Ευρωζώνη - Στο 0,68% του 10ετούς Γερμανίας

Υψηλότερα «έστειλε» ο Powell τις αποδόσεις ομολόγων στην Ευρωζώνη - Στο 0,68% του 10ετούς Γερμανίας
Υψηλότερα κινήθηκαν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στην Ευρωζώνη κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης κατάθεσης του Jerome Powell
Υψηλότερα κινήθηκαν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στην Ευρωζώνη κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης κατάθεσης του νέου διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Rserve, Fed), Jerome Powell, ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου.
Ο Powell δήλωσε σήμερα (27/2/2018) ότι οι προοπτικές για την οικονομία των ΗΠΑ έχουν ενισχυθεί από τον Δεκέμβριο και ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί, ενθαρρύνοντας τις προσδοκίες για τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed κατά τη διάρκεια του 2018, αντί των τριών αυξήσεων που έχει προεξοφλήσει ήδη η αγορά.
Ο νέος πρόεδρος της Fed τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα ακολουθήσει μια σταδιακή προσέγγιση για την αύξηση των επιτοκίων, με τον πληθωρισμό να είναι «κολλημένος» κάτω από τον στόχο του 2%.
Μετά την «εκτόξευση» του επιτοκίου του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ στο 2,91%, ακολούθησαν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων και της Ευρωζώνης.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 3 μονάδες βάσης, στο 0,68%, ωθώντας το spread με το αντίστοιχο αμερικανικό σε περίπου 223 μονάδες βάσης - το υψηλότερο επίπεδο σε 14 μήνες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης