Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πιέσεις στις αγορές ομολόγων λόγω Powell - Στο 2,91% η απόδοση του 10ετούς

ΗΠΑ: Πιέσεις στις αγορές ομολόγων λόγω Powell - Στο 2,91% η απόδοση του 10ετούς
Πιέσεις δέχονται οι αγορές ομολόγων των ΗΠΑ, με τις αποδόσεις να κινούνται υψηλότερα ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ομιλία του Powell
Πιέσεις δέχονται αυτή την ώρα οι αγορές ομολόγων των ΗΠΑ, με τις αποδόσεις να κινούνται σημαντικά υψηλότερα ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η πρώτη επίσημη ομιλία του νέου διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου.
Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ «εκτοξεύτηκε» κατά 5,1 μονάδες βάσης, στο 2,91%, από 2,86% πριν ξεκινήσει η ομιλία του Powell, καθώς ο κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε ότι οι προοπτικές για την αμερικανική οικονομία έχουν ενδυναμωθεί από τον Δεκέμβριο, ενώ εμφανίστηκε πιο σίγουρος για μια άνοδο του πληθωρισμού.

Οι αναλυτές εξέλαβαν τα σχόλια του Powell ως «επιθετικά» και ως μια πιθανή ένδειξη ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να προβεί σε τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων αντί για τις τρεις που έχει προεξοφλήσει η αγορά.
Το επιτόκιο του 2ετούς ανήλθε κατά 4,4 μονάδες βάσης, στο 2,27%, και του 30ετούς στο 3,18%, κατά 2,6 μονάδες βάσης υψηλότερα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης