Διεθνή

Reuters: Σε υψηλά 3 εβδομάδων οι παγκόσμιες μετοχές εν αναμονή Powell (Fed)

Reuters: Σε υψηλά 3 εβδομάδων οι παγκόσμιες μετοχές εν αναμονή Powell (Fed)
Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI All-Country World Index σημείωσε άνοδο 0,1%
Σε υψηλό τριών εβδομάδων διαπραγματεύεονται σήμερα οι παγκόσμιες μετοχές, βρίσκοντας στήριξη στην υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων ενόψει της πρώτης ομιλίας του νέου επικεφαλής της Federal Reserve Jerome Poweel στο αμερικανικό Κογκρέσο, τονίζει το Reuters.
Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI All-Country World Index σημείωσε άνοδο 0,1% και οδεύει προς την τρίτη συνεχή ημέρα ανόδου αφού ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 5 Φεβρουαρίου. Παρόλο που καταγράφει πτώση πάνω από 2% για τον Φεβρουάριο, έχει ανακτήσει πάνω από τα δύο τρίτα των απωλειών που υπέστη κατά τις μαζικές πωλήσεις νωρίτερα αυτό το μήνα.
Οι ευρωπαϊκές μετοχές άνοιξαν σε θετικό έδαφος, στη συνέχεια όμως κινήθηκαν πτωτικά.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε νωρίτερα πτώση 0,1% ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,1%.
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,1% σε υψηλό τριμήνου ενώ ο δείκτης MSCI για την ευρύτερη περιοχή Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας ανήλθε επίσης σε υψηλό τριών εβδομάδων πριν απολέσει τα κέρδη του εν μέσω κατοχύρωσης κερδών στις κινεζικές μετοχές.
Η απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων υποχώρησε στο 2,866%, υποχωρώντας περαιτέρω από το υψηλό τετραετίας του 2,957% που κατέγραψε στις 21 Φεβρουαρίου.
Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στη σημερινή ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ.
Το ντεμπούτο του Powell ενώπιον του Κογκρέσου θεωρείται ότι έχει κρίσιμη σημασία για τις χρηματοπιστωτικές αγορές σε μια περίοδο κατά την οποία πολλοί επενδυτές εμφανίζονται νευρικοί αναφορικά με την εξομάλυνση της πολιτικής της Fed μετά από χρόνια μέτρων στήριξης της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης