Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά μίας εβδομάδας υποχώρησε ξανά το αμερικανικό δολάριο, στο -0,19% έναντι του ευρώ

Σε χαμηλά μίας εβδομάδας υποχώρησε ξανά το αμερικανικό δολάριο, στο -0,19% έναντι του ευρώ
Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στην ομιλία Powell (Fed) ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων αργότερα εντός της ημέρας
Πτωτικά κινείται σήμερα Δευτέρα (26/2) το αμερικανικό δολάριο, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στην ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι των υπολοίπων σημαντικών νομισμάτων, υποχώρησε κατά -0,21% στις 89,62 μονάδες, ενώ προηγουμένως είχε βρεθεί ακόμα και στις 89,51 μονάδες, τη χαμηλότερη τιμή του από τις 20 Φεβρουαρίου 2018.
Παράλληλα, το ευρώ ενισχύεται κατά +0,19% έναντι του δολαρίου, στα 1,2327 δολ. την ίδια στιγμή που η στερλίνα καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,38% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,4028 δολ.
Καθοριστικό ρόλο στην άνοδο της στερλίνας διαδραμάτισαν οι δηλώσεις του αξιωματούχου της Τράπεζας της Αγγλίας, Dave Ramsden, ότι τα επιτόκια ενδέχεται να αυξηθούν ταχύτερα απ' ότι αρχικά αναμενόταν, εάν σημειωθεί αύξηση στους μισθούς κατά τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους.
Το δολάριο υποχωρεί ελαφρώς κατά -0,06% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 106,72 γεν, περιορίζοντας ορισμένες από τις απώλειες που είχε καταγράψει νωρίτερα έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.
Την περασμένη εβδομάδα το δολάριο ενισχύθηκε μετά τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, τα οποία έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα «βλέπει» την οικονομική ανάπτυξη και την αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ως αιτιολογία για να συνεχίσει την αύξηση των επιτοκίων.
Ωστόσο, οι επενδυτές διατηρούν επιφυλακτική στάση, καθώς ο επικεφαλής της τράπεζας, Jerome Powell, αναμένεται να μιλήσει ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ προκειμένου να καταθέσει την εξαμηνιαία έκθεση της κεντρικής τράπεζας για τη νομισματική πολιτική και την οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης