Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Kατηγόρησε τον Macron ότι διχάζει τους εργαζόμενους o επικεφαλής του συνδικάτου των σιδηροδρόμων (SNCF)

Le Monde: Kατηγόρησε τον Macron ότι διχάζει τους εργαζόμενους o επικεφαλής του συνδικάτου των σιδηροδρόμων (SNCF)
Γενική απεργία στους σιδηροδρόμους της Γαλλίας (Societe Nationale des Chemins de Fer - SNCF) στις 22 Μαρτίου
Ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου των σιδηροδρόμων CGT Philippe Martinez κατηγόρησε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου τον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron, ότι προσπαθεί να διχάσει αυτούς που δεν έχουν και πολλές επιλογές και παράλληλα προέβλεψε ότι η κινητοποίηση στους σιδηροδρόμους  της Γαλλίας (SNCF) στις 22 Μαρτίου θα έχει μεγάλη επιτυχία, κόντρα στην θέληση της κυβέρνησης να επιβάλλει με το ζόρι μεταρρυθμίσεις, όπως επισημαίνει η Le Monde.
Σε έναν πολύ έντονο διάλογο το Σάββατο 24/2, ο Macron απαντώντας σε έναν εργαζόμενο του SNCF, o οποίος καταδίκασε αυτή την μεταρρύθμιση, του είπε ότι θα μπορούσε να έχει από τη μία πλευρά τους αγρότες που δεν παίρνουν σύνταξη και από την άλλη να μην αλλάξει τίποτα στο καθεστώς των σιδηροδρομικών υπαλλήλων.
Πρόσθεσε επίσης ότι θα ήταν τρελό να προσλάβει σιδηροδρομικούς υπαλλήλους με το ίδιο καθεστώς που ίσχυε πριν από 50 χρόνια, καθώς ο ρυθμός εργασίας είναι πια πολύ διαφορετικός.
"Κάθε φορά θα πρέπει να διχάζουμε αυτούς που δεν έχουν πολλές επιλογές" ανέφερε ο Martinez, που βλέπει στο πρόσωπο του Emmanuel Macron έναν αλαζόνα, που είναι και κακός ακροατής των ανθρώπων που του μιλούν και του θέτουν ερωτήματα.
"Μας χωρίζει ανάμεσα σε συνταξιούχους και νέους, διότι υποτίθεται ότι οι συνταξιούχοι είναι προνομιούχοι, αν και όλοι ξέρουμε τα ποσά που παίρνουν, ενώ οι νέοι δεν έχουν τίποτα και ομοίως χωρίζει τους μισθωτούς σε αυτούς που έχουν ένα μικρό πορτοφόλι και σε εκείνους που δεν έχουν τίποτα" εξήγησε ο γενικός γραμματέας του CGT.
Σχετικά με τη μεταρρύθμιση του SNCF, ο Martinez κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βασίστηκε σε μία έκθεση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του οργανισμού σιδηροδρόμων, χωρίς να ρωτήσει τους άμεσα ενδιαφερόμενους, τους εργαζόμενους και τους επιβάτες.
Για το αν η κινητοποίηση στις 22 Μαρτίου θα συνεχιστεί και με άλλες απεργίες μετά, ο επικεφαλής του συνδικαλιστικού σώματος είπε ότι η απόφαση εξαρτάται από τους εργαζόμενους στους σιδηρόδρομους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης