Τελευταία Νέα
Διεθνή

Collomb (Γαλλία): Αποτρέψαμε δύο τρομοκρατικές επιθέσεις με στόχο αθλητικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Γαλλία

Collomb (Γαλλία): Αποτρέψαμε δύο τρομοκρατικές επιθέσεις με στόχο αθλητικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Γαλλία
Όπως αποκάλυψε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Collomb από την 1η Ιανουαρίου 2018, αποτράπηκαν δύο σχέδια επιθέσεων που ειχαν στόχο τη νεολαία της Γαλλίας
Δύο τρομοκρατικές επιθέσεις σε μεγάλο αθλητικό κέντρο και σε στρατιωτική βάση απέτρεψαν οι αρχές στη Γαλλία από τον Ιανουάριο του 2018.
Όπως αποκάλυψε σήμερα (25/2) ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Gérard Collomb «από την 1η Ιανουαρίου, έχουμε αποτρέψει δύο σχέδια επιθέσεων, που δεν είχαν ακόμη οριστικοποιηθεί πλήρως, στα οποία όμως ένας αριθμός προσώπων ήθελε να διαπράξει επιθέσεις».
Η αποκάλυψη έγινε στην εκπομπή Grand Rendez-vous του ραδιοσταθμού Europe 1 κατά την οποία ο γάλλος υπουργός διευκρίνισε πως τα τρομοκρατικά χτυπήματα θα γίνονταν σε περιοχές στον Νότο και στη Δύση.
«Στόχος ήταν η νεολαία» υπογράμμισε καθώς ένα από τα δύο χτυπήματα είχε σχεδιαστεί εναντίον μιας μεγάλης αθλητικής υποδομής.
Οι αρχές φέρονται να συνέλαβαν τους υπόπτους των επιθέσεων οι οποίοι βρίσκονται πλέον στη φυλακή και παρακολουθούνταν, καθώς μ' αυτόν τον τρόπο μπορέσαμε να αποτρέψουμε τα σχέδια επιθέσεων, πρόσθεσε ο υπουργός, αρνούμενος να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το πού έγιναν οι συλλήψεις καθώς και για την ακριβή τοποθεσία των στόχων.
«Πρόκειται για πρόσωπα που περιλαμβάνονταν στους φακέλους των σεσημασμένων για την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης τρομοκρατικού χαρακτήρα, αυτών που έχουν στόχο τη ριζοσπαστικοποίηση», εξήγησε ο υπουργός.
Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε επίσης ότι τρία τεμένη έχουν σήμερα κλείσει στη Γαλλία «επειδή εγκωμίαζαν την τρομοκρατία». Πρόκειται για τεμένη στην Αιξ-αν-Προβάνς, τη Σαρτρουβίλ (Ιβελίν) και τη Μασσαλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης