Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων ΗΠΑ, με τη Fed στο επίκεντρο - Στο 2,89% του 10ετούς

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων ΗΠΑ, με τη Fed στο επίκεντρο - Στο 2,89% του 10ετούς
Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, με τα «βλέμματα» των επενδυτών να στρέφονται εκ νέου στη Fed
Πτωτικά κινούνται σήμερα (23/2/2018) οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, με τα «βλέμματα» των επενδυτών να στρέφονται σε μια σειρά από ομιλίες αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), καθώς και μια έκθεση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας για τη Νομισματική Πολιτική, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες αυξήσεις επιτοκίων.
Ειδικότερα, περί τις 14:15, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ υποχωρούσε στο 2,89%, ενώ του 30ετούς στο 3,18%.


Η Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής που αναμένεται να δημοσιεύσει σήμερα η Fed, εν όψει της κατάθεσης του επικεφαλής της, Jerome Powell, ενώπιον του Κογκρέσου την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να επικεντρωθεί στην οικονομία και στον πληθωρισμό των ΗΠΑ.
Η έκθεση αναμένεται να προσφέρει περαιτέρω ενδείξεις αύξησης του πληθωρισμού, αυξάνοντας τις προσδοκίες για μια άνοδο του σχετικού δείκτη προς τον στόχο της κεντρικής τράπεζας για 2%.
Την έκθεση αναμένεται να παρακολουθήσουν πολύ προσεχτικά οι επενδυτές, δεδομένης της αντίδρασης των αγορών στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη (21/2).
Τα πρακτικά ανέφεραν πως η ισχυρότερη του αναμενομένου οικονομική ανάπτυξη των Ηνωμένων Πολιτειών, ειδικά σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, θέτει τις βάσεις για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων κατά το τρέχον έτος, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη ορισμένων για «επιθετικότερη» σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
Όπως σημειώνεται, τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ενίσχυση του πληθωρισμού -σε ετήσια σύγκριση- κοντά στον στόχο του 2% εντός του 2018, με σταθεροποίηση γύρω από αυτό το επίπεδο μεσοπρόθεσμα.
Τα πρακτικά πυροδότησαν την «εκτόξευση» του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου στο υψηλό 4 ετών του 2,94%, πιέζοντας στο «κόκκινο» τη Wall Street.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης