Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά στα υψηλά 10 ημερών παραμένει το αμερικανικό δολάριο, στο +0,28% έναντι του ευρώ

Κοντά στα υψηλά 10 ημερών παραμένει το αμερικανικό δολάριο, στο +0,28% έναντι του ευρώ
Το αμερικανικό νόμισμα βρίσκεται καθ' οδόν ώστε να καταγράψει τα πρώτα εβδομαδιαία κέρδη για το 2018
Ανοδικά κινείται για μία ακόμα μέρα το αμερικανικό δολάριο, δεχόμενο ώθηση τόσο από τα πρακτικά της Fed, όσο και από τα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται κατά +0,25% στις 89,88 μονάδες, παραμένοντας κοντά στα υψηλά 10 ημερών στα οποία βρέθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Πλέον, το δολάριο καταγράφει κέρδη άνω του +2% από την περασμένη Παρασκευή, ενώ πλέον βρίσκεται καθ' οδόν ώστε να σημειώσει τα πρώτα εβδομαδιαία του κέρδη για το 2018.
Σημαντική ώθηση στο δολάριο παρέχουν τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες (22/2) από το αμερικανικό Υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με το οποίο οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 7.000, στις 222.000 συνολικά, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ελαφρά άνοδο στις 230.000 αιτήσεις.
Ο θετικός τόνος που χαρακτήρισε την τελευταία συνεδρίαση της Fed εδρέωσε τις προσδοκίες ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκιά της κατά την επόμενη συνεδρίαση, καθώς και ότι θα προχωρήσει τουλάχιστον σε δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων το 2018.
Παράλληλα, οι αξιωματούχοι της τράπεζας αναθεώρησαν επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις τους για την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ σε σύγκριση με τις προβλέψεις στις οποίες προχώρησαν τον Δεκέμβριο 2017.
«Τα πρακτικά από την Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Fed πρόσφεραν μία μικρή ώθηση στο δολάριο, καθώς εκφράστηκε η πεποίθηση ότι η δραστηριότητα και ο πληθωρισμός κινούνται στο σωστό μονοπάτι ώστε να αξιωθεί η περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων», σημειώνει ο αναλυτής της ING, Chris Turner.
Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα το δολάριο βρέθηκε υπό πιέσεις, λόγω προσδοκιών για ταχύτερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής των υπολοίπων χωρών, γεγονός που θα μείωνε την απόκλιση μεταξύ της Fed και των υπολοίπων κεντρικών τραπεζών.
Το ευρώ υποχωρεί κατά -0,28% έναντι του δολαρίου, στα 1,2296 δολ. μετά τα στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό, με το ευρωπαϊκό νόμισμα να καταγράφει τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση από τον Οκτώβριο του 2017.
Η στερλίνα υποχωρεί κατά -0,11% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,3939 δολ. ενώ το δολάριο καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,11% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 106,87 γεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης