Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη για τον χρυσό, λόγω αδύναμου δολαρίου - Στα 1.332,70 δολ. ανά ουγγιά

Οριακά κέρδη για τον χρυσό, λόγω αδύναμου δολαρίου - Στα 1.332,70 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακά κέρδη έκλεισε ο χρυσός, καθώς το δολάριο «έσβησε» τα κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα
Με οριακά κέρδη έκλεισε και σήμερα (22/2/2018) ο χρυσός, καθώς το δολάριο «έσβησε» τα κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα και γύρισε σε αρνητικό έδαφος έναντι σημαντικών νομισμάτων.
Το δολάριο ανήλθε νωρίτερα σήμερα στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ημερών, δεχόμενο ώθηση από τα πρακτικά της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), τα οποία ενίσχυσαν τις προοπτικές για αυξήσεις των επιτοκίων.
Τα πρακτικά ανέφεραν πως η ισχυρότερη του αναμενομένου οικονομική ανάπτυξη των Ηνωμένων Πολιτειών, ειδικά σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, θέτει τις βάσεις για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων κατά το τρέχον έτος, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη ορισμένων για «επιθετικότερη» σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
Όπως σημειώνεται, τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ενίσχυση του πληθωρισμού -σε ετήσια σύγκριση- κοντά στον στόχο του 2% εντός του 2018, με σταθεροποίηση γύρω από αυτό το επίπεδο μεσοπρόθεσμα.
Οι αυξημένες προοπτικές για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed οδήγησαν σε «εκτόξευση» της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου στο υψηλό 4 ετών του 2,94%, ασκώντας έντονες πιέσεις στη Wall Street, με τους δείκτες να κλείνουν στο «κόκκινο».
Η άνοδος του δολαρίου και η αύξηση των προοπτικών για μια ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed άσκησαν πιέσεις στον χρυσό, ο οποίος υποχώρησε ενδοσυνεδριακά σε χαμηλά μιάμισης εβδομάδας.
Ωστόσο, η υποχώρηση των ανησυχιών για τις αγορές ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς των ΗΠΑ να μετριάζεται στο 2,91% σήμερα, και η εκ νέου αποδυνάμωση του δολαρίου, βοήθησαν το πολύτιμο μέταλλο να ανακάμψει.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με οριακά κέρδη 60 σεντς ή κάτω του 0,1%, στα 1.332,70 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ σημείωνε άνοδο 0,3% έναντι του δολαρίου, στο 1,232 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,9% έναντι του γιεν, στα 106,8 γιεν.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης