Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Απροσδόκητη πτώση στα αποθέματα πετρελαίου, κατά 1,6 εκατ. βαρέλια - Σε θετικό έδαφος οι τιμές του «μαύρου χρυσού»

ΗΠΑ: Απροσδόκητη πτώση στα αποθέματα πετρελαίου, κατά 1,6 εκατ. βαρέλια - Σε θετικό έδαφος οι τιμές του «μαύρου χρυσού»
Απροσδόκητη πτώση κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα αποθέματα πετρελαίου, όπως ανακοίνωσε η ΕΙΑ
Απροσδόκητη πτώση κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα αποθέματα πετρελαίου, καθώς υποχώρησαν οι εισαγωγές, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (22/2/2018) η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 16 Φεβρουαρίου, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για μια αύξηση κατά 1,8 εκατ. βαρέλια.
Οι εισαγωγές πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 1,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 261.000 βαρέλια, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια πτώση κατά 283.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 2,4 εκατ. βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για μια μείωση κατά 1,5 εκατ. βαρέλια.
Οι τιμές του πετρελαίου γύρισαν σε θετικό έδαφος μετά τα στοιχεία της ΕΙΑ, με την τιμή του αργού να ενισχύεται κατά 1,6%, στα 62,7 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του Brent κατέγραφε κέρδη 1,2% και κινείτο στα 66,2 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης