Τελευταία Νέα
Πολιτική

New York Times: Η ελληνική Βουλή παραπέμπει σε προανακριτική την πολιτική ελίτ της χώρας

New York Times: Η ελληνική Βουλή παραπέμπει σε προανακριτική την πολιτική ελίτ της χώρας
«Εμπλεκόμενη» σε σκάνδαλα διαφθοράς και χρηματισμού σε αρκετές χώρες η Novartis
Μακροσκελές δημοσίευμα το οποίο αναφέρεται στη χθεσινή (21/2) Ολομέλεια του ελληνικού Κοινοβουλίου, η διάρκεια της οποίας ξεπέρασε τις 20 ώρες και στην παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή 10 κορυφαίων Ελλήνων πολιτικών για την υπόθεση Novartis.
Το δημοσίευμα καταγράφει διεξοδικά τα τεκταινόμενα στη Βουλή, τις αντιπαραθέσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, τις δηλώσεις των φερόμενων ως εμπλεκόμενων και το γεγονός ότι αυτοί ανήκουν στην πολιτική ελίτ της χώρας.
Άλλωστε οι 10 φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι δεν είναι «τυχαίοι», καθώς σε αυτούς περιλαμβάνονται δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ κορυφαίοι υπουργοί προηγούμενων κυβερνήσεων.
Στο δημοσίευμα γίνεται ειδική αναφορά στις δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όσο και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και προστίθεται ότι ο μόνος (για «τεχνικούς» λόγους) που δεν ήταν παρόν ήταν ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Αναφορά υπάρχει, επίσης, και στην ομιλία του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος χαρακτήρισε την όλη υπόθεση «άθλια σκευωρία».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το δημοσίευμα καταλήγει με την επισήμανση ότι «η Novartis έχει βρεθεί στο επίκεντρο αρκετών ερευνών για διαφθορά και χρηματισμό –σε Κίνα, Ν. Κορέα, Τουρκία και ΗΠΑ- κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης