Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Οι αμερικανικές μετοχές δεν είναι πια η πρώτη επιλογή μας στον αναπτυγμένο κόσμο

Barclays: Οι αμερικανικές μετοχές δεν είναι πια η πρώτη επιλογή μας στον αναπτυγμένο κόσμο
Οι ρυθμοί ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι θετικό σημάδι για τις ευρωπαϊκές εταιρείες 
Η Ευρώπη αντικατέστησε τις ΗΠΑ ως αγαπημένη αναδυόμενη αγορά της Barclays, με βάση τι θεωρεί η τράπεζα ως φθηνότερες αποτιμήσεις της περιοχής και ισχυρά κέρδη.
«Οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον η πρώτη επιλογή μας στον αναπτυγμένο κόσμο» δήλωσε στο Bloomberg ο Will Hobbs (επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Barclays στο Λονδίνο) βάζοντας έτσι τέλος σε μια στάση που κράτησε η τράπεζα από το 2010.
Σύμφωνα με την Barclays, η οικονομία της ηπειρωτικής Ευρώπης μόλις τώρα αναδύεται από μια δεκαετή ύφεση, ένα σημάδι ότι οι εταιρείες της περιοχής μπορούν να παρουσιάσουν ισχυρότερα κέρδη και αύξηση μερισμάτων σε σχέση με τις ΗΠΑ κατά τα επόμενα λίγα χρόνια.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Bloomberg, ενώ τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή για τις ευρωπαϊκές μετοχές είναι κοντά στα υψηλότερα επίπεδα μετά το 2008, η αποτίμηση τους είναι σχεδόν 16% πιο φθηνή σε σχέση με τις αμερικανικές μετοχές.
«Εάν οι αποτιμήσεις της αγοράς γίνονται λίγο περισσότερο βέβαιες όσον αφορά τις μελλοντικές 12μηνες αποδόσεις, τότε θα ισχυριστούμε με σιγουριά ότι η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά που φαίνεται να απέχει περισσότερο από μια εύκολη αξία σε σχέση τόσο με τις αναπτυγμένες όσο και τις αναδυόμενες αγορές» επεσήμανε ο Hobbs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης