Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύεται περαιτέρω το αμερικανικό δολάριο ενόψει Fed, στο +0,16% έναντι του ευρώ

Ενισχύεται περαιτέρω το αμερικανικό δολάριο ενόψει Fed, στο +0,16% έναντι του ευρώ
Οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας
Ανοδικά κινείται για δεύτερη συνεχόμενη μέρα το αμερικανικό δολάριο, το οποίο απομακρύνεται από τα χαμηλά τριών ετών, με τους επενδυτές να στρέφουν πλεόν τα βλέμμα τους στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος μετρά την ισχύ το νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται κατά +0,17% με την τιμή του να διαμορφώνεται στις 89,79 μονάδες, αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από τις 88,25 μονάδες στις οποίες βρέθηκε την Παρασκευή (16/2).
Παράλληλα, το δολάριο ενισχύεται κατά +0,20% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 107,55 γεν, μετά τα χαμηλά 15 μηνών στα οποία βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν και είχε υποχωρήσει στα 105,54 γεν.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, το δολάριο είναι πιθανό να ανακάμψει περαιτέρω έναντι του γεν, με τις δηλώσεις από την πλευρά της Ιαπωνίας ότι οι πρόσφατες κινήσεις του γεν ήταν μονόπλευρες, καθώς και ότι είναι σημαντικό να επικρατεί σταθερότητα στις συναλλαγματικές ισοτιμίες.
Κατά τους τελευταίους μήνες, το αμερικανικό νόμισμα έχει αποδυναμωθεί σημαντικά, καθώς οι προοπτικές για αύξηση επιτοκίων από τη Federal Reserve έχουν αντισταθμιστεί από τα διάφορα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, καθώς και λόγω της αυξημένης ανησυχίας ότι το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της χώρας θα αυξηθεί περαιτέρω κατά το τρέχον έτος.
«Θα χαρακτηρίζαμε την ανάκαμψη της τρέχουσας εβδομάδας περισσότερο ως μία τεχνική ανάκαμψη», σχολίασε ο αναλυτής της United Overseas Bank, Heng Koon How, προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «η υποκείμενη μεροληψία εξακολουθεί να παραμένει υπέρ ενός ασθενούς δολαρίου».
Το ευρώ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,16% έναντι του δολαρίου, στα 1,2317 δολ. υποχωρώντας ακόμα περισσότερο από τα υψηλά τριών ετών στα οποία βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ η στερλίνα υποχωρεί κατά -0,29% στα 1,3956 δολ.
Μέσω των πρακτικών της Fed, οι επενδυτές θα αναζητήσουν περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με το ρυθμό αύξησης των επιτοκίων κατά το 2018, ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό τις παγκόσμιες αγορές κατά τις τελευταίες εβδομάδες.
Σε περίπτωση που τα πρακτικά της Fed έχουν έναν περισσότερο «επιθετικό» τόνο αναφορικά με την αύξηση των επιτοκίων, θεωρείται πιθανό να υπάρξει περαιτέρω άνοδος του αμερικανικού νομίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης