Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύεται περαιτέρω το αμερικανικό δολάριο ενόψει Fed, στο +0,51% έναντι του ευρώ

Ενισχύεται περαιτέρω το αμερικανικό δολάριο ενόψει Fed, στο +0,51% έναντι του ευρώ
Παρά την άνοδο του δολαρίου, οι επενδυτές παραμένουν προβληματισμένοι αναφορικά με το έλλειμμα στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ
Συνεχίζεται η άνοδος για το αμερικανικό δολάριο, το οποίο απομακρύνεται περαιτέρω από τα χαμηλά τριών ετών, παρά τον προβληματισμό των επενδυτών αναφορικά με το έλλειμμα στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι υπολοίπων σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται κατά +0,49% στις 89,52 μονάδες, ενώ την περασμένη Παρασκευή (16/2) είχε υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2014, και συγκεκριμένα στις 88,15 μονάδες.
Η άνοδος του δολαρίου έρχεται παρά τον προβληματισμό των επενδυτών ότι οι περικοπές των εταιρικών φόρων και οι αυξημένες κυβερνητικές δαπάνες θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ, το οποίο αναμένεται το 2019 να αγγίξει τα 1 τρισ. δολ.
Παράλληλα, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,56% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 107,19 γεν, αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από τα χαμηλά 15 μηνών στα οποία είχε υποχωρήσει την προηγούμενη εβδομάδα.
Το ευρώ υποχώρησε από τα υψηλά τριών ετών στα οποία βρέθηκε την Παρασκευή έναντι του δοαλρίο, καταγράφοντας πτώση της τάξεως του -0,51% στα 1,234 δολ. ενώ η στερλίνα καταγράφει οριακή άνοδο έναντι του αμερικανικού νομίσματος, και συγκεκριμένα στο +0,07% και τα 1.40 δολ.
Οι περικοπές φόρων και στα σχέδια για τις δαπάνες στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν την άνοδο της οικονομίας της χώρας, προκαλώντας μία ανεπιθύμητη αύξηση του πληθωρισμού.
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, τα οποία αναμένεται να δημοσιευθούν αύριο Τετάρτη (21/2), αναζητώντας περαιτέρω στοιχεία για την αύξηση των επιτοκίων το τρέχον έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης