Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποιεί η Morgan Stanley: Η πτώση στη Wall ήταν μόνο το ορεκτικό όχι το κυρίως πιάτο

Προειδοποιεί η Morgan Stanley: Η πτώση στη Wall ήταν μόνο το ορεκτικό όχι το κυρίως πιάτο
Οι επενδυτές πήραν μια πρόγευση των συνεπειών από τις υψηλές αποδόσεις των ομολόγων, σχολιάζουν οι αναλυτές της Morgan Stanley
Απλώς μια πρόγευση της ζημιάς από τις υψηλές αποδόσεις ομολόγων πήρε το αμερικανικό χρηματιστήριο, σύμφωνα με τη Morgan Stanley, καθώς οι αναλυτές της τράπεζες επισημαίνουν ότι η μεγαλύτερη δοκιμή επίκειται.
«Ορεκτικό, όχι το κυρίως πιάτο» έτσι περιγράφουν οι αναλυτές της τράπεζας τη διόρθωση που σημειώθηκε στη Wall Street, στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου του 2018.
Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα, αν και οι υψηλότερες αποδόσεις ομολόγων αποδείχθηκαν πολύ «βαριές» για τους επενδυτές, ο βασικός δείκτης των αποδόσεων που είναι προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό δεν ξεπέρασε το εύρος των τελευταίων πέντε ετών.
Ενώ πολλοί έχουν προειδοποιήσει ότι ο ταχύτερος πληθωρισμός θα μπορούσε να βλάψει τις μετοχές, θεωρητικά οι υψηλότερες τιμές θα πρέπει να είναι στη χειρότερη neutral, αν στην πορεία αυξηθεί η κερδοφορία.
Οι υψηλότερες πραγματικές αποδόσεις, από την άλλη πλευρά, σημαίνουν υψηλότερο discount στην αξία των μελλοντικών κερδών.
Εάν ξεπεράσουν το εύρος των τελευταίων πέντε ετών καθώς οι επενδυτές προβλέπουν μεγαλύτερη εξομάλυνση της πολιτικής των κεντρικών τραπεζών, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει ακόμα πιο αρνητικά τις μετοχές, σύμφωνα με τη Morgan Stanley.
Οι σχετικά χαμηλές πραγματικές αποδόσεις ήταν μεγάλη στήριξη για τις αποτιμήσεις των μετοχών, οπότε μια υψηλότερη διάσπαση θα έδειχνε ότι οι μετοχές θα πρέπει βασίζονται στην κερδοφορία ώστε να κινηθούν υψηλότερα.
Και η πρόκληση είναι ότι η επιβράδυνση ενδέχεται να αρχίσει το δεύτερο τρίμηνο.
«Είναι όταν η ανάπτυξη μαλακώνει, ενώ ο πληθωρισμό συνεχίζει να ενισχύεται» επισημαίνουν οι αναλυτές της Morgan Stanley και προσθέτουν «η ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη και ένα καλό πρώτο τρίμηνο αποτελούν ένα σημαντικό αντιστάθμισμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης