Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carney (BoE): Οι ηγέτες χρειάζονται ταπεινοφροσύνη και συναίσθηση των προβλημάτων των πολιτών

tags :
Carney (BoE): Οι ηγέτες χρειάζονται ταπεινοφροσύνη και συναίσθηση των προβλημάτων των πολιτών
Οι επιτυχημένοι ηγέτες πρέπει να έχουν ταπεινοφροσύνη και συναίσθηση μεταξύ άλλων αρετών
Οι επιτυχημένοι ηγέτες πρέπει να έχουν ταπεινοφροσύνη και συναίσθηση μεταξύ άλλων αρετών για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών που θεωρούν ότι η παγκοσμιοποίηση δημιουργεί ανισότητα και χαμηλούς μισθούς, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Τράπεζας της Αγγλίας BoE Mark Carney τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018.
"Ενώ πρέπει πάντα να παρατάσεις τα γεγονότα, πρέπει να ξυπνάς τα αισθητήρια των ανθρώπων για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους για να τους πείσεις.
Κάτι τέτοιο το πετυχαίνεις με τη συμπάθεια", δήλωσε ο Carney σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε από το Πανεπιστήμιο Regent του Λονδίνου και το think tank Meditatio.
Τα κοινωνικά μέσα είχαν κάνει τους ανθρώπους πιο αντικοινωνικούς και στις προηγμένες οικονομίες πολλοί άνθρωποι δεν έχουν εμπιστοσύνη στην παγκοσμιοποίηση και τις πολυεθνικές εταιρείες, δήλωσε ο πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs.
"Κάθε τεχνολογική επανάσταση καταστρέφει ανελέητα τις θέσεις εργασίας και τα μέσα διαβίωσης - και επομένως τις ταυτότητες - πολύ πριν εμφανιστούν οι νέες", δήλωσε.
Ο Καναδός αποχωρεί από τη θέση του στα τέλη Ιουνίου του 2019 και η κυβέρνηση της Βρετανίας αναμένεται να κατονομάσει τον διάδοχό του αργότερα το 2018.
"Μη συγχέετε τον ηγετικό σας ρόλο με τον εαυτό σας ή μην είστε εθισμένοι στο καθεστώς και τα προνόμια των εξουσιών", συνέστησε.
"Αν είναι δυνατόν, αν και είναι λίγο αργά για μένα φύγετε προτού σας ζητηθεί", κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης