Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα χαμηλά τριών ετών το αμερικανικό δολάριο, στο +0,33% έναντι του γεν

Απομακρύνεται από τα χαμηλά τριών ετών το αμερικανικό δολάριο, στο +0,33% έναντι του γεν
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πορεία του αμερικανικού δολαρίου κατά τις επόμενες εβδομάδες παραμένει αβέβαιη
Ανοδικά κινείται σήμερα Δευτέρα (19/2) το δολάριο, μετά τη νέα σημαντική πτώση που κατέγραψε κατά την προηγούμενη εβδομάδα, με το αμερικανικό νόμισμα να απομακρύνεται από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών.
Ειδικότερα, ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι υπολοίπων σημαντικών νομισάτων, ενισχύθηκε κατά +0,11% στις 89,13 μονάδες, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε αγγίξει ακόμα και τις 88,253 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014.
Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, το αμερικανικό νόμισμα έχει δεχτεί πιέσεις από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών ότι η Ουάσινγκτον ενδέχεται να υιοθετήσει μία στρατηγική υπέρ του ασθενέσθερου νομίσματος, καθώς και ότι το έλλειμμα στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ αναμένεται να αγγίξει τα 1 τρισ. δολ. το 2019.
«Η πτώση του δολαρίου κατά την περασμένη εβδομάδα ενδεχομένως να ήταν υπερβολική, καθώς η υποχώρησή του στο επίπεδο των 105 γεν ήταν πολύ γρήγορη», σχολίασε ο αναλυτής της Daiwa Securities, Yukio Ishizuki, ενώ προσθέτει εν συνεχεία ότι «ως εκ τούτου, αναμένουμε το δολάριο να ανακάμψει, γεγονός αρκετά φυσιολογικό, δεδομένης της κλίμακας της πρόσφατης πτώσης του».
Παράλληλα, το δολάριο ενισχύεται κατά +0,33% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 106,55 γεν, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2016, και συγκεκριμένα στα 105,54 γεν.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πορεία του αμερικανικού δολαρίου κατά τις επόμενες εβδομάδες παραμένει αβέβαιη, εν μέσω σημαντικών ανησυχιών για τον πληθωρισμό και τα ελλείμματα της χώρας στο εμπόριο και τον προϋπολογισμό.
Το ευρώ παραμένει οριακά αμετάβλητο έναντι του αμερικανικού νομίσματος, και συγκεκριμένα στο -0,02% και τα 1,240 δολ. ενώ η στερλίνα καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,16% στα 1,40 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης