Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στήριξη από την Ευρώπη αναζητά ο Trump για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν

Reuters: Στήριξη από την Ευρώπη αναζητά ο Trump για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν
Οι χώρες που έχουν μπεί στο μικροσκόπιο της Ουάσιγκτον ενδέχεται να είναι η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία 
Τη δέσμευση τριών ευρωπαϊκών χωρών προσπαθεί να εξασφαλίσει ο αμερικανό πρόεδρος Trump στο ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν ώστε να μην επιβληθούν οι νέες σκληρές κυρώσεις κατά της Τεχεράνης που έχει εξαγγείλει ο Λευκός οίκος και θα ισχύσουν από τον ερχόμενο Μάιο.
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters, που επικαλείται ανώτατο αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να βρίσκει εμπόδια από την πλευρά της Ευρώπης η οποία αρνείται να συμφωνήσει σε νέες σκληρές κυρώσεις απέναντι στο Ιράν.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι δεν φαίνεται να έχουν καταλάβει τι είναι αυτό που ζητά ο πρόεδρος Trump γι αυτό και διστάζουν να κάνουν μια τέτοια δέσμευση για να διαπιστώσουν στη συνέχεια ότι οι ΗΠΑ θα θέλουν πάντα κάτι παραπάνω», δήλωσαν δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
Τον Ιούλιο του 2015 το Ιράν υπέγραψε συμφωνία με έξι μεγάλες δυνάμεις - τη Βρετανία, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες υπό την προεδρία του Barak Obama - βάση της οποίας το Ιράν θα περιορίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων που έπληξαν την οικονομία του τα τελευταία χρόνια.
Ομως ο αμερικανός πρόεδρος Trump, λίγο διάστημα μετά την εκλογή του αναίρεσε την απόφαση που είχε υπογράψει ο προκάτοχός του και ανακοίνωσε μονομερή επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Τεχεράνης από τον Μάιο του 2018.
Αυτό, προκάλεσε την αντίδραση των υπολοίπων χωρών, μεταξύ των οποίων και των Ευρωπαϊκών, με αποτέλεσμα τώρα οι ΗΠΑ να αναζητούν «συμμάχους» που θα στηρίξουν την επιβολή των κυρώσεων κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν καθώς η Τεχεράνη έχει απειλήσει με αντίποινα.
Σύμφωνα πάντα με το Reuters, οι χώρες αυτές ενδέχεται να είναι η Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία με τις οποίες ανώτατος αμερικανός αξιωματικός πρόκειται να συναντηθεί με εκπροσώπους τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης