Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο ακροδεξιό κόμμα στη Γαλλία - Οι Πατριώτες του Philippot απειλούν την κυριαρχία της Le Pen

Νέο ακροδεξιό κόμμα στη Γαλλία - Οι Πατριώτες του Philippot απειλούν την κυριαρχία της Le Pen
Ο 36χρονος Philippot, ήταν ο εμπνευστής της πολιτικής που οδήγησε τη Le Pen στο δεύτερο γύρο των προεδρικών του 2017 απέναντι στο Macron
Αμηχανία επικρατεί στο στρατόπεδο της επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Γαλλίας Marine Le Pen μετά την ανακοίνωση του νέου κόμματος του Florian Philippot, ο οποίος ήταν για χρόνια το «δεξί χέρι» της Le Pen.
Ο Philippot, επέλεξε μάλιστα την πόλη Αράς, δίπλα από την εκλογική περιφέρεια της Le Pen, για να ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματός του το οποίο κινείται στο χώρο της ακροδεξιάς και ονομάζεται «Οι Πατριώτες».
Ο 36χρονος Philippot, δεν ήταν ένας απλός συνεργάτης της Le Pen. Θεωρείται ο εμπνευστής της πολιτικής που οδήγησε επιτυχώς το Εθνικό Μέτωπο έως το δεύτερο γύρο των προεδρικών του 2017 απέναντι στον Emm. Macron.
Μάλιστα η ρήξη μεταξύ τους ήρθε μετά την ήττα της Le Pen στην τηλεμαχία με τον Macron και την ανικανότητα της να υπερασπισθεί την έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ήταν καθοριστικής σημασίας για τον Philippot.
Σήμερα, πέντε μήνες μετά, την επίσημη ρήξη με το Εθνικό Μέτωπο ο νεαρός πολιτικός αυτονομείται ιδρύοντας το δικό του κόμμα το οποίο θα μπορούσε , σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, να αποδυναμώσει τη Le Pen καθώς κινείται στον ίδιοι πολιτικό χωρο. Ο ίδιος πάντως δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του δηλώνοντας ότι «σήμερα είναι η εκκίνηση ενός νέου κύκλου για τους Πατριώτες, ενός κύκλου που θα μας οδηγήσει στα μεγάλα εκλογικά ραντεβού».
Η έξοδος της Γαλλίας από το ευρώ και μάλιστα γρήγορα με το σύνθημα "Frexit vite !» παραμένει στο επίκεντρο της πολιτικής γραμμής του κόμματός του, σε συνδυασμό με μια σκληρή στάση έναντι της μετανάστευσης και των προσφύγων αλλά μεγαλύτερη ευελιξία σε κοινωνικά θέματα, όπως ο γάμος σε άτομα του ιδίου φύλου.
«Ούτε αριστερά ούτε δεξιά», είναι η νέα φιλοσοφία Philippot, που τον οδηγεί στο να τείνει το χέρι στους «Ανυπότακτους» του αριστερού Melenchon υπογραμμίζοντας ότι «ανάμεσα στα κόμματα της αντιπολίτευσης (στον πρόεδρο Macron) θα πρέπει να είναι εφικτός ένας διάλογος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης