Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κατώτερη των εκτιμήσεων η άνοδος στις λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο 2018

Βρετανία: Κατώτερη των εκτιμήσεων η άνοδος στις λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο 2018
Οι αναλυτές ανέμεναν η άνοδος στις λιανικές πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία να διαμορφωθεί στο +0,6%
Οριακή άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (16/2) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, με τα αποτελέσματα να κρίνονται κατώτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της Μεγάλης Βρετανίας ενισχύθηκαν κατά +0,1% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017, όταν και είχε σημειωθεί πτώση κατά -1,4%.
Παράλληλα, τα αποτελέσματα ήταν πολύ κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street Journal, οι οποίοι προέβλεπαν άνοδο της τάξεως του +0,6%.
Καθοριστικό ρόλο για την άνοδο των πωλήσεων διαδραμάτισε ο κλάδος της αθλητικής ένδυσης, ενώ ο τομέας των τροφίμων κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση.
Ωστόσο, τα αποτελέσματα καταδεικνύουν την αποδυνάμωση στις καταναλωτικές δαπάνες της χώρας, με την οικονομία της να στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εγχώρια κατανάλωση.
Σύμφωνα με την ONS, οι προοπτικές για την μακροπρόθεσμη εικόνα του κλάδου λιανικών πωλήσεων για το 2018 παραμένουν υποτονικές, με το ενδεχόμενο της περαιτέρω επιβράδυνσης να παραμένει ιδιαίτερα πιθανό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης