Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 9 ετών υποχώρησε η ανεργία τον Δεκέμβριο 2017, στο 8,9%

Γαλλία: Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 9 ετών υποχώρησε η ανεργία τον Δεκέμβριο 2017, στο 8,9%
Ο ρυθμός ανεργίας για το τελευταίο τρίμηνο του 2017 υποχώρησε για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες της Γαλλίας
Σημαντική πτώση κατέγραψε το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία το τελευταίο τρίμηνο του 2017, υποχωρώντας κάτω από το όριο του 9% για πρώτη φορά μετά από σχεδόν εννέα χρόνια.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα σημερινά (15/2) στοιχεία της γαλλικής στατιστικής υπηρεσίας η ανεργίας υποχώρησε στο 8,9% έναντι 9,6% στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2017, με τον ρυθμό ανεργίας να μειώνεται σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες της χώρας.
Παράλληλα, ο ρυθμός μακροχρόνιας ανεργίας, ο οποίες μετρά τα άτομα που αναζητούν εργασίας περισσότερο από ένα χρόνο, υποχώρησε στο 3,6% έναντι 4,2% το προηγούμενο τρίμηνο.
Η σημαντική πτώση της ανεργίας στη Γαλλία παρέχει σημαντικό «μαξιλάρι» στον πρόεδρο της χώρας, Emmanuel Macron, καθώς οι αναθεωρήσεις της εργατικής νομοθεσίας αρχίζουν να τίθενται σε ισχύ.
Η ενίσχυση της απασχόλησης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα «στοιχήματα» του Macron, με ορισμένα εργατικά σωματεία ωστόσο να εκφράζουν την ανησυχία τους ότι οι νέοι νόμοι είναι πιθανό να αυξήσουν την ανεργία μακροπρόθεσμα.
Σημειώνεται ότι η οικονομία της Γαλλίας αναπτύχθηκε κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2017 με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων έξι ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης