Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -11,9% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο 2017

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -11,9% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο 2017
Για το α΄ τρίμηνο του 2018 οι επιχειρήσεις της Ιαπωνίας αναμένουν οριακή άνοδο των βιομηχανικών παραγγελιών
Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ιαπωνία για τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (15/2) στοιχεία της κυβένρησης, καταγράφοντας τον ταχύτερο ρυθμό υποχώρησης των τελευταίων τριών ετών.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες της χώρας υποχώρησαν κατά -11,9% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2017, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση τους από τον Μάιο του 2014.
Παράλληλα, η πτώση ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με τον -2,3% που ανέμεναν οι αναλυτές, αντιστρέφοντας την άνοδο της τάξεως του +5,7% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.
Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισαν οι παραγγελίες του μεταποιητικού κλάδου, οι οποίες υποχώρησαν κατά -13,3% σε μηνιαία βάση, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη πτώση από τον Φεβρουάριο του 2016.
Σε ότι αφορά τον μη μεταποιητικό κλάδο, οι παραγγελίες υποχώρησαν κατά -7,3%, αντιστρέφοντας τα κέρδη του προηγούμενου μήνα, λόγω κυρίως της πτώσης που δημειώθηκε στον τομέα των λιανικών πωλήσεων και του χονδρεμπορίου.
Για το πρώτο τρίμηνο του 2018, οι επιχειρήσεις του μεταποιητικού κλάδου αναμένουν περαιτέρω πτώση των παραγγελιών, η οποία αναμένεται να φτάσει το -5,7%, ενώ αντίθετα οι επιχειρήσεις του μη μεταποιητικού κλάδου αναμένουν άνοδο της τάξεως του +7,4%.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία έρχονται μόλις μία μερά μετά την ανακοίνωση για το ΑΕΠ της χώρας που αφορούσε το τέταρτο τρίμηνο του 2017, όπου οι κεφαλαιουχικές δαπάνες αυξήθηκαν για πέμπο συνεχόμενο τρίμηνο, με την άνοδο ωστόσο να είναι μικρότερη σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης