Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ισραηλινοί πιστεύουν ότι ο Netanyahu είναι υπόλογος στις κατηγορίες για δωροδοκία

Οι Ισραηλινοί πιστεύουν ότι ο Netanyahu είναι υπόλογος στις κατηγορίες για δωροδοκία
Δεν πιστεύουν τον Netanyahu οι πολίτες του Ισραήλ
Σχεδόν το 50% του εκλογικού σώματος του Ισραήλ πιστεύει την αστυνομία της χώρας, που λέει ότι συγκέντρωσε στοιχεία εναντίον του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu και ζητάει να απαγγελθούν κατηγορίες για δωροδοκία, όπως έδειξε δημοσκόπηση την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018.
Μία δήλωση την Τρίτη ανέφερε ότι έχουν βρεθεί αρκετές αποδείξεις ότι ο 68χρονος πρωθυπουργός εμπλέκεται σε δύο χωριστές περιπτώσεις, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετώπισε ο Netanyahu κατά τη διάρκεια της μακράς κυριαρχίας του στην ισραηλινή πολιτική.
Η δημοσκόπηση, που προβλήθηκε στο ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι Reshet, δήλωσε ότι το 49% των ερωτηθέντων συμμερίζεται την εκδοχή της αστυνομίας, ότι ο Netanyahu είχε ενεργήσει παρανόμως.
Το 25% δήλωσαν ότι πίστευαν τον Netanyahu, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες.
Το υπόλοιπο, 26%, δήλωσε ότι δεν ήξεραν ποιον να πιστέψει.
Ωστόσο, η δημοσκόπηση υποστήριξε περισσότερο τον Netanyahu, όταν οι άνθρωποι ρωτήθηκαν αν ο Netanyahu θα πρέπει να παραμείνει στην εξουσία ή προσωρινά να μείνει στο περιθώριο.
Το 49% δήλωσε ότι πρέπει να παραμείνει, το 43% ότι θα πρέπει να παραιτηθεί.
Ξεχωριστές δημοσκοπήσεις για τα άλλα δύο βασικά κανάλια του Ισραήλ έδειξαν επίσης ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων προτίμησαν την εκδοχή των γεγονότων της αστυνομίας, αλλά εάν διεξάγονταν σήμερα εκλογές, το κόμμα του Netanyahu θα διαρκούσε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
Οι εκλογές αναμένεται να πραγματοποιηθούν στα τέλη του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης