Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Παραπέμπεται στη δικαιοσύνη ο Netanyahu για 2 υποθέσεις διαφθοράς

Ισραήλ: Παραπέμπεται στη δικαιοσύνη ο Netanyahu για 2 υποθέσεις διαφθοράς
Ύποπτος για υποθέσεις διαφθοράς ο Netanyahu
Η ισραηλινή αστυνομία, μετά από δύο χρόνια ερευνών, εντόπισε στοιχεία ώστε να προτείνει την παραπομπή του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu με την κατηγορία της διαφθοράς σε δύο υποθέσεις, μετέδωσαν πολλά ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Η απόφαση για το αν θα ασκηθεί δίωξη στον Ισραηλινό πρωθυπουργό εξαρτάται από τον γενικό εισαγγελέα.
Η υπουργός Δικαιοσύνης έχει δηλώσει ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι υποχρεωμένος να παραιτηθεί από το αξίωμά του, ακόμη και αν διώκεται επισήμως.
Ο Netanyahu, που αρνείται ότι έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα, έχει καταθέσει πολλές φορές από τις αρχές του 2017, για δύο διαφορετικές υποθέσεις που αφορούν το αδίκημα της δωροδοκίας.
«Αυτές οι εισηγήσεις δεν έχουν καμία νομική αξία σε μια δημοκρατική χώρα», τόνισε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες της αστυνομίας.
«Θα συνεχίσω να ηγούμαι του Ισραήλ με υπευθυνότητα και με πίστη», τόνισε ο Νετανιάχου, χαρακτηρίζοντας αβάσιμες τις κατηγορίες.
Η απόφαση για το αν θα ασκηθεί δίωξη στον Ισραηλινό πρωθυπουργό εξαρτάται από τον γενικό εισαγγελέα, ο οποίος μπορεί να χρειαστεί αρκετές εβδομάδες ή μήνες για να αποφασίσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης