Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of England: Το Brexit θα μπορούσε να αποδυναμώσει τις προοπτικές για αύξηση των επιτοκίων

Bank of England: Το Brexit θα μπορούσε να αποδυναμώσει τις προοπτικές για αύξηση των επιτοκίων
Η προσδοκία της ΒοΕ για νέες αυξήσεις των επιτοκίων θα μπορούσε να αποδυναμωθεί από την προσέγγιση του Brexit, δήλωσε ο Ian McCafferty αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας
Η προσδοκία της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ) για νέες αυξήσεις των επιτοκίων θα μπορούσε να αποδυναμωθεί από την προσέγγιση του Brexit και τον αντίκτυπό της στην εμπιστοσύνη στη Βρετανία, δήλωσε σήμερα (12/02/2018) ο Ian McCafferty, αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας.
«Οι αποφάσεις μας πρόκειται να βασίζονται... στον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η οικονομία.
Αυτή τη στιγμή έχουμε μεγάλη αβεβαιότητα.
Μέχρι στιγμής η οικονομία κρατά καλά.
Η παγκόσμια οικονομία, ειδικότερα, τα πάει καλύτερα από ό,τι εμείς και άλλοι περίμεναν πριν από έξι ή 12 μήνες», δήλωσε ο McCafferty στον ραδιοφωνικό σταθμό «LBC».
«Αλλά ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε μεγάλη αβεβαιότητα γύρω από τις διαπραγματεύσεις για το Brexit και πώς αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και των καταναλωτών.
Επομένως, θα παρακολουθούμε τα δεδομένα και θα λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας σε μηνιαία βάση», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της ΒοΕ.
Την περασμένη εβδομάδα, η BoE ανακοίνωσε ότι αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα και περισσότερο από ό,τι είχε εκτιμήσει στα τέλη του 2017, λόγω της ισχύος της παγκόσμιας οικονομίας και των ενδείξεων περί επιτάχυνσης των μισθών των Βρετανών.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης