Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Το ρίσκο για την τιμή του πετρελαίου θα κινηθεί υψηλότερα

Morgan Stanley: Το ρίσκο για την τιμή του πετρελαίου θα κινηθεί υψηλότερα
H Morgan Stanley έχει ενισχύσει την πρόβλεψη της για την τιμή του Brent σε 75 δολ. ανά βαρέλι για το τρίτο τρίμηνο του 2018
Οι κίνδυνοι για την τιμή (price risk) του πετρελαίου θα ενισχυθούν κατά τους επόμενους μήνες, παρά τη μείωση του momentum κατά τις τελευταίες εβδομάδες καθώς η αγορά παραμένει ελλειμματική, σύμφωνα με τη Morgan Stanley.
Η επενδυτική τράπεζα που διατήρησε αμετάβλητες τις προβλέψεις της για την τιμή του πετρελαίου, επισημαίνει ότι όλες οι βασικές μελλοντικές καμπύλες συνεχίζουν να θα δείχνουν ένα υγιές επίπεδο backwardation (το αργό άμεσης παράδοσης διαπραγματεύεται σε υψηλότερες τιμές από μεταγενέστερες ημερομηνίες).
Τον προηγούμενο μήνα, η τράπεζα ενίσχυσε την πρόβλεψη της για την τιμή του brent σε 75 δολ. ανά βαρέλι για το τρίτο τρίμηνο του 2018.
«Παρά το απότομο sell off στις χρηματοοικονομικές αγορές, το backwardation στις καμπύλες του brent, του WTI και του Ντουμπάι είναι γενικά αμετάβλητο κατά τις τελευταίες λίγες εβδομάδες» αναφέρουν οι αναλυτές της Morgan Stanley και προσθέτουν ότι αυτό είναι θετικό σημάδια για την υγεία της φυσικής αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης