Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα υψηλά 2 εβδομάδων το δολάριο, στο -0,14% έναντι του ευρώ

Απομακρύνεται από τα υψηλά 2 εβδομάδων το δολάριο, στο -0,14% έναντι του ευρώ
Οι επενδυτές στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στα στοιχεία για τον πληωθρισμό στις ΗΠΑ αργότερα εντός της εβδομάδας
Πτωτικά κινείται σήμερα Δευτέρα (12/2) το αμερικανικό δολάριο έναντι των υπολοίπων σημαντικών νομισμάτων, καθώς οι αγορές στην Ασία σταθεροποιήθηκαν μετά το ισχυρό sell off της προηγούμενης εβδομάδας.
Ειδικότερα, ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών ισοτιμιών, υποχωρεί κατά -0,10% στις 90,13 μονάδες, αποκτώντας απόσταση από τις 90,45 μονάδες στις οποίες βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη (8/2).
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο δείκτης σημείωσε άνοδο της τάξεως του +1,45% μετά από τα χαμηλά τριών ετών στα οποία βρέθηκε το περασμένο διάστημα.
Παρά το γεγονός ότι οι αγορές στις ΗΠΑ έκλεισαν με κέρδη την Παρασκευή, κατέγραψαν την χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων δύο ετών, καθώς οι φόβοι για ταχύτερο πληθωρισμό και κατ' επέκταση περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed προκάλεσε αστάθεια στις αγορές παγκοσμίως.
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα στοιχεία τια γον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αργότερα εντός της εβδομάδας, όπου εάν σημειωθούν αποτελέσματα ισχυρότερα των αναμενομένων, ενδέχεται να υπάρξει νέα αστάθεια στις αγορές.
Παράλληλα, το ευρώ ενισχύεται κατά +0,14% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,2267 δολ. ανακάμπτοντας από τις σημαντικές απώλειες που σηεμίωσε την προηγούμενη εβδομάδα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Νοέμβριο του 2016.
Η στερλίνα ενισχύεται επίσης έναντι του δολαρίου, και συγκεκριμένα στο +0,17% και τα 1,3848 δολ. την ίδια στιγμή που το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί κατά -0,06% στα 108,72 γεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης