Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πολιτική σκευωρία του Τσίπρα στο σκάνδαλο Novartis καταγγέλουν Σαμαράς, Στουρνάρας, Βενιζέλος, Λοβέρδος

Πολιτική σκευωρία του Τσίπρα στο σκάνδαλο Novartis καταγγέλουν Σαμαράς, Στουρνάρας, Βενιζέλος,  Λοβέρδος
Κάνουν λόγο για πολιτική σκευωρία, στημένους μάρτυρες και δίκες και ψευδείς κατηγορίες οι οποίες θα καταπέσουν στα δικαστήρια καθώς απειλούν με μηνύσεις
Για σκευωρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και απευθείας αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα για την εμπλοκή των ονομάτων τους στο σκάνδαλο διαφθοράς της Novartis, κάνουν λόγο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.
Με άρθρα και συνεντεύξεις τους στα ΝΕΑ κάνουν λόγο για «πολιτική σκευωρία, στημένους μάρτυρες και δίκες και ψευδείς κατηγορίες οι οποίες θα καταπέσουν στα δικαστήρια» καθώς απειλούν με μηνύσεις.
Ολοι επιτίθενται κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά κατηγορώντας τον για "ύποπτες καταθέσεις και μάρτυρες που απειλήθηκαν για να καταθέσουν" αλλά και για μια σκευωρία λάσπης που θα καταπέσει στα ελλληνικά και Ευρωπαικά δικαστήρια.  

Σαμαράς: Θα τους πάω μέχρι τέλους - Οι στημένες δίκες δεν είναι Δημοκρατία

Για στοχοποίησή του στην υπόθεση της Novartis κάνει λόγο ο πρώην πρωθυπουρτγός Αντώνης Σαμαράς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «απαντώ στη συκοφαντία μηνύοντας τους συκοφάντες. θα τους πάω μέχρι τέλους».
Σε συνέντευξή του εξαπολύει δριμύ κατηγορώ κατά του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο συνδέει άμεσα με μια σκευωρία που βασίζεται σε «στημένους ανώνυμους μάρτυρες».
Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει ότι «η δικογραφία ήδη καταρρέει» και αφήνει βαρύτατες αιχμές για τους χειρισμούς της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη ενώ χαρακτηρίζει «αυτονόητο το αντιπολιτευτικό μέτωπο»
«Όλοι, όσοι επιθυμούν φυγή προς τα μπρος για τη χώρα δεν μπορούν να συμβιβαστούν με το Μαδουριστάν που στήνει ο Τσίπρας» υποστηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς .
Στη συνέντευξη του αναφέρει ότι «σπατάλη στο χώρο της δημόσια υγείας και του φαρμάκου υπήρχε και μεγάλη μάλιστα. Η κυβέρνηση μου ηταν εκείνη που ‘εκοψε τη σπατάλη και χτύπησε όσο κανείς στο παρελθόν τη διαφθορά»|.

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση λασπώνει πρόσωπα που την ενοχλούν
Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, για την εμπλοκή του ονόματός του στην πολύκροτη υπόθεσης της Novartis λέγοντας ότι «λίαν συντόμως τόσο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και το Συμβούλιο της Ευρώπης θα ασχοληθούν σχετικά».
Σε συνέντευξη του ο Ευ. Βενιζέλος υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση νόμιζε ότι θα λασπώσει πρόσωπα που την ενοχλούν. Η κοινωνία δεν τσιμπάει, η κυβέρνηση θα βρει μπροστά της όλους εκείνους που πιστεύουν στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τη διάκριση των εξουσιών».
Υπογραμμίζει ακόμη πως το «λαθρεμπόριο λάσπης" δεν θα περάσει καθώς υπάρχουν πάμπολλοι εθνικοί και διεθνείς φραγμοί και εντέλει "θα βγουν οι κουκούλες».
«Έκαναν το λάθος να με προκαλέσουν τόσο βάρβαρα και ανόητα.
Δεν πρόσεξαν ότι μια αναφορά που γίνεται σε επίσημο έντυπο της Novartis στο ούτως ή άλλως αναρμόδιο υπουργείο Οικονομικών αφορά τον Μάιο του 2012 όταν δεν ήμουν πλέον υπουργός Οικονομικών. Δεν σκέφτηκαν ότι επί των ημερών μου ως υπουργού Οικονομικών κουρεύτηκαν λόγω PSI τα ομόλογα των φαρμακευτικών εταιρειών, που έχασαν έτσι 2,8 δισ. ευρώ, δηλαδή μια ολόκληρη ετήσια δημόσια φαρμακευτική δαπάνη με δεδομένα το 2014. Δεν μπόρεσαν να κατασκευάσουν καν μια ιστορία», τονίζει ο κ. Βενιζέλος.

Στουρνάρας: Στημένη σκευωρία με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση

Απάντηση για τα όσα τον κατηγορούν στην υπόθεση της Novartisδίνει ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρα με άρθρο του στα ΝΕΑ.
Χαρακτηρίζει «στημένη σκευωρία με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση» την επίθεση εναντίον του υπογραμμίζοντας ότι «ότι κατά την περίοδο του διετέλεσε ΥΠΟΙΚ ελήφθησαν σκληρά μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, το κόστος της οποίας έπεσε κάτω από το μισό σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο».
Ο επικεφαλής της ΤηΕ χαρακτηρίζει τις μαρτυρίες «απολύτως ψευδείς» και προκαλεί τον οποιονδήποτε να προσκομίσει στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν ότι ως υπουργός Οικονομικών, έμμεσα η άμεσα, ωφέλησε την Novartis.
Συγκεκριμένα ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι, «τα δήθεν περί συκοφαντίας μου, που αναφέρουν οι μάρτυρες είναι γελοία, αισχρά και συκοφαντικά και θα αντιμετωπιστούν στα δικαστήρια", ενώ εκτιμά ότι κατά πάσα πιθανότητα οι μάρτυρες τελούν υπό καθεστώς εκβίασης, συμπληρώνοντας ότι "μιλούν άλλοι με το στόμα των μαρτύρων».
Υπογραμμίζει δε, ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο την τελευταία τριετία, αλλά  δεν πτοούμαι από τις επιθέσεις και θα συνεχίσω να κάνω την δουλειά μου ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Νοιώθω όμως ντροπή και αηδία για τις μεθοδεύσεις αυτές που καταλύουν το κράτος δικαίου, σπιλώνουν χαρακτήρες και καταρρακώνουν το κύρος της χώρας στο εξωτερικό».

Λοβέρδος: Οι συμμορίτες θα πληρώσουν ακριβά - Η συκοφαντία γίνεται κάτω απο ύποπτες συνθήκες

Για «συμμορίτες» που θα πληρώσουν ακριβά κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.
Σε άρθρο του στα ΝΕΑ για την εμπλοκή του στην υπόθεση της Novartis κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι «είναι ένα κράμα που δεν έχει σχέση με τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου».
«Σύμπας ο πολιτικός κόσμος και μαζί με αυτόν και ο ελληνικός λαός την τελευταία εβδομάδα, αρχής γενομένης - όλως τυχαίως- την επομένη του συλλαλητηρίου, γίνονται μάρτυρες της πιο οπερετικής, της πιο θλιβερής και ταυτοχρόνως της πιο επαίσχυντης απόπειρας κατασυκοφάντησης των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης. Η απόπειρα αυτή έγινε κάτω από πρωτοφανείς, αντιδικονομικές και πολύ ύποπτες συνθήκες» αναφέρει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης