Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Ποιο είναι το χειρότερο σενάριο για τις διεθνείς χρηματαγορές - Ο ρόλος των ομολόγων

Morgan Stanley: Ποιο είναι το χειρότερο σενάριο για τις διεθνείς χρηματαγορές - Ο ρόλος των ομολόγων
Αναμενόμενα χαρακτηρίζει η Morgan Stanley τα «σκαμπανεβάσματα» της Wall Street
Επιβεβαιώνοντας το χειρότερο σενάριο της JP Morgan που επέφερε την απομόχλευση στις στρατηγικές που βασίζονται στη μεταβλητότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκροές του ETF και στη δημιουργία ενός φαύλου κύκλου με πτωτικές τάσεις, ο Christopher Metli της Morgan Stanley προειδοποιεί ότι οι σημερινές κινήσεις είναι στοχευμένες πωλήσεις.
Ωστόσο, η JP Morgan προσέφερε την ελπίδα ότι αυτός ο φαύλος κύκλος απομόχλευσης θα μπορούσε να παγώσει καθώς οι εισροές από τους μικροεπενδυτές θα ξεπεράσουν εκείνες των επενδυτών που αγοράζουν στην πτώση.
Εάν αυτές οι εισροές μετοχικών ETF, που σύμφωνα με την JP Morgan οφείλονται στους μικροεπενδυτές, αρχίσουν να αντιστρέφονται, όχι μόνο θα υποχωρήσει η αγορά, αλλά η επακόλουθη άνοδος του συσχετισμού ομολόγων-μετοχών θα μπορούσε να προκαλέσει de-risking από τα funds που επενδύουν βάσει του κινδύνου και ισορροπημένα αμοιβαία κεφάλαια, μεγιστοποιώντας το sell off στην αγορά.
Κι όπως υποστηρίζει ο Christopher Metli της Morgan Stanley, οι σημερινές (9/2/2018) κινήσεις χαμηλότερα είναι πιθανό να μην οφείλονται από μια μαζική κίνηση.



Η αγορά ανησυχεί για τα υψηλότερα επιτόκια καθώς η Fed προχωρά στη σύσφιξη της πολιτικής.
Αφού αγνόησαν τον αρχικό παράγοντα που προκάλεσε αυτή την κατάσταση νωρίτερα την εβδομάδα, οι επενδυτές επέστρεψαν τελικά στο γεγονός ότι η Fed θα πρέπει να αντιδράσει σε μια ισχυρότερη οικονομία.



Κατά κάποιο τρόπο ο Metli της Morgan Stanley, επισημαίνει ότι αυτά τα σκαμπανεβάσματα είναι μια φυσιολογική αντίδραση στο σοκ και τον πόνο του sell off της Δευτέρας (5/2/2018) και η αγορά παραμένει συνήθως ασταθής μετά από αυτά τα γεγονότα.



Ωστόσο, ο Metli προσφέρει κάποια ελπίδα -όπως έκανε και ο Kolanovic της JP Morgan- ότι μια ακόμα μείωση κατά 4% του S&P 500 είναι απίθανη, εκτός αν η αγορά ομολόγων γίνει πραγματικά ασταθής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης