Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 2 εβδομάδων σκαρφάλωσε το αμερικανικό δολάριο, στο +0,21% έναντι του ευρώ

Σε υψηλά 2 εβδομάδων σκαρφάλωσε το αμερικανικό δολάριο, στο +0,21% έναντι του ευρώ
Η στερλίνα κατέγραψε οριακές μεταβολές έναντι του δολαρίου, ενόψει της συνεδρίασης της Bank of England
Ανοδικά κινείται σήμερα (8/2) το αμερικανικό δολάριο, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων, δεχόμενο ώθηση από την αισιοδοξία των επενδυτών σχετικά με τον προϋπολογισμό στις ΗΠΑ και την αύξηση επιτοκίων από τη Federal Reserve.
Ειδικότερα, περί τις 1:55 μ.μ. ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται κατά +0,14% στις 90,45 μονάδες, ενώ προηγουμένως είχε βρεθεί ακόμα και στις 90,53 μονάδες, τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων.
Παράλληλα, το ευρώ υποχωρεί κατά -0,21% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,2236 δολ. υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Ιανουαρίου.
Η στερλίνα παραμένει οριακά αμετάβλητη έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 1,3888 δολ. ενόψει της συνεδρίασης της Bank of England, με τους επενδυτές να αναμένουν ενδείξεις αναφορικά με την επόμενη αύξηση επιτοκίων.
Επιπλέον, το δολάριο συνεχίζει να ενισχύεται έναντι του γεν Ιαπωνίας, και συγκεκριμένα στο +0,29% και τα 109,63 γεν, με το αμερικανικό νόμισμα να διαπραγματεύεται εντός του εύρους των 109,69 με 109,34 γεν.
Πλέον, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, εν μέσω αυξημένων ενδείξεων ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα αυξηθεί ταχύτερα απ' ότι αρχικά αναμενόταν, γεγονός που θα οδηγήσει τη Federal Reserve στο να αυξήσει τα επιτόκια ταχύτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης