Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Amundi: Είναι νωρίς για αγορές μετοχών - Η αγορά δεν είναι φθηνή ακόμα

tags :
Amundi: Είναι νωρίς για αγορές μετοχών - Η αγορά δεν είναι φθηνή ακόμα
Σύμφωνα με την Amundi οι επενδυτές πρέπει πρώτα να αφήσουν τη σκόνη να κάτσει σε αυτό το «σοκ μεταβλητότητας»
Αν και το «αγορά στην πτώση» είναι το μότο για πολλούς επενδυτές, η Amundi συστήνει στους επενδυτές να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην προχωρήσει ακόμα σε αγορές μετοχών, καθώς η αγορά δεν ακόμα φθηνή.
Η τελευταία υποχώρηση εξαφάνισε ένα μέρος από τον πρόσφατο ενθουσιασμό στα χρηματιστήρια, αλλά οι επενδυτές πρέπει πρώτα να αφήσουν την σκόνη να κάτσει σε αυτό το «σοκ μεταβλητότητας» επισημαίνει ο Raphael Sobotka της Amundi.
«Κανονικά, είχαμε μειώσει την έκθεση μας στις μετοχές μετά τον Δεκέμβριο (2017) και στη συνέχεια πουλήσαμε μετοχές κατά την περασμένη εβδομάδα» είπε και πρόσθεσε «η έκθεση σε μετοχές του Amundi Patrimoine είναι τώρα στο 26% έναντι 35% που ήταν στα τέλη Ιανουαρίου και 40% που ήταν στο τέλος του περασμένου έτους».
Σύμφωνα με τον Sobotka, οι αποτιμήσεις των αμερικανικών μετοχών υποχώρησαν «αλλά η αγορά δεν είναι φθηνή ακόμα, και δεδομένου ότι τα επιτόκια θα συνεχίσουν να αυξάνονται, η πίεση στους δείκτες αποτιμήσεις μετοχών θα συνεχίσει να αυξάνεται από αυτά τα επίπεδα».
Ο ίδιος παραμένει bullish για τις μετοχές μακροπρόθεσμα, ενώ τόνισε ότι η πρόσφατη υποχώρηση ήταν κυρίως τεχνητή και το παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό παραμένει σταθερό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης