Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικά κινείται το δολάριο στον απόηχο του κραχ στη Wall, στο -0,20% έναντι του ευρώ

Πτωτικά κινείται το δολάριο στον απόηχο του κραχ στη Wall, στο -0,20% έναντι του ευρώ
Ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου υποχωρεί κατά -0,13% στις 89,45 μονάδες
Πτωτικά κινείται σήμερα Τρίτη (6/2) το αμερικανικό δολάριο, μετά τις προσπάθειες ανάκαμψης των παγκόσμιων αγορών, στον απόηχο του sell off που σημειώθηκε κατά τις προηγούμενες ώρες.
Ειδικότερα, περί τις 2:09 ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι των υπολοίπων σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,13% στις 89,45 μονάδες, ενώ προηγουμένως είχει υποχωρήσει ακόμα και στις 89,42 μονάδες.
Το sell off στις παγκόσμιες αγορές προήλθε από τα ισχυρά αποτελέσματα για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν την περασμένη Παρασκευή (2/2), γεγονός που οι επενδυτές εξέλαβαν ως ένδειξη ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια κατά το 2018 με ταχύτερο ρυθμό από ότι αναμενόταν.
Τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίες ενίσχυσαν την ανάκαμψη του αμερικανικού νομίσματος, το οποίο είχε βρεθεί προηγουμένως υπό πιέσεις, εν μέσω ανησυχιών για εμπορικό προστατευτισμό από την πλευρά των ΗΠΑ.
Οι προσδοκίες για σύσφιγξη νομισματικής πολιτικής τείνουν να ενισχύουν το δολάριο, καθώς τα αυξανόμενα επιτόκια καθιστούν το νόμισμα περισσότερο ελκυστικό για τους επενδυτές.
Παράλληλα το ευρώ, ενισχύεται κατά +0,20% έναντι του δολαρίου, εστα 1,239 δολ. ενώ προηγουμένως κατέγραφε άνοδο της τάξεως του +0,51%.
Η στερλίνα απώλεσε τα αρχικά κέρδη της έναντι του αμερικανικού νομίσματος, καταγράφοντας πλέον πτώση της τάξεως του -0,21% στα 1,392 δολ.
Παρά τπ γεγονός ότι το δολάριο υποχωρεί κατά -0,04% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 109,05 γεν, παραμένει εντός της ζώνης των 109 γεν, αποκτώντας σημαντική απόσταση από τα 108,46 γεν στα οποία είχει βρεθεί κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης