Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταθεροποιείται το δολάριο μετά την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας, στο +0,06% έναντι του ευρώ

Σταθεροποιείται το δολάριο μετά την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας, στο +0,06% έναντι του ευρώ
Τα θετικά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ ανέστρεψαν την πτωτική πορεία του δολαρίου
Οριακή άνοδο καταγράφει σήμερα Δευτέρα (5/2) το αμερικανικό δολάριο, στον απόηχο των θετικών στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας και τις αυξήσεις μισθών στις ΗΠΑ, οι οποίες θα μπορούσαν να ενισχύσουν τον πληθωρισμό της χώρας.
Ειδικότερα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται κατά +0,04% στις 89,08 μονάδες, επιστρέφοντας την Παρασκευή (2/2) στη ζώνη των 89 μονάδων, μετά την είδιηση ότι οι μισθοί στις ΗΠΑ αυξήθηκαν με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων οκτώμισι ετών, αναζοπυρώνοντας τις προσδοκίες για άνοδο του πληθωρισμού.
Παράλληλα, το δολάριο υποχωρεί κατά -0,46% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 109,70 γεν, με τους αναλυτές ωστόσο να εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι η δυναμική έχει επιστρέψει υπέρ του αμερικανικού νομίσματος.
Οι προσδοκίες της αγοράς για αλλαγή της πολιτικής από την πλευρά της Τράπεζας της Ιαπωνίας έχει ευνοήσει σε μεγάλο βαθμό το γεν, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η τρέχουσα τάση θα αρχίσει σταδιακά να αντιστρέφεται.
Το ευρώ υποχωρεί κατά -0,06% έναντι του δολαρίου, στα 1,2448 δολ. αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από τα υψηλά τριών ετών στα οποία βρέθηκε το ευρώ στις 26 Ιανουαρίου 2018, και συγκεκριμένα στα 1,2538 δολ.
Η στερλίνα διεύρυνε τις απώλειές της έναντι του αμερικανικού νομίσματος, υποχωρώντας κατά -0,47% στα 1,4047 δολ. υποχωρώντας ακόμα περισσότερο από τα υψηλα ενάμισι έτους στα οποία βρέθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Καθοριστικό ρόλο για την πτώση της στερλίνας διαδραμάτισε η σημαντική επιβράδυνση που κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών στη Μεγάλη Βρετανία για τον Ιανουάριο του 2018, υποχωρώντας μάλιστα στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 16 μηνών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 53 μονάδες, έναντι 54,2 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2017, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται κατά πολύ κατώτερα σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ελαφρά επιτάχυνση.
Ο ασθενέσθερος δείκτης PMI καταδεικνύει μία σημαντική πτώση στη ζήτηση του κλάδου, καθώς και μία ασθενέστερη ζήτηση στις υπηρεσίες των καταναλωτών, όπως είναι τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Markit, Chris Williamson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης