Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε υψηλά 7 ετών σκαρφάλωσε το επιχειρηματικό κλίμα τον Ιανουάριο 2018 - Στις 53,7 μονάδες ο PMI

Κίνα: Σε υψηλά 7 ετών σκαρφάλωσε το επιχειρηματικό κλίμα τον Ιανουάριο 2018 - Στις 53,7 μονάδες ο PMI
Ο ρυθμός στελέχωσης των επιχειρήσεων στην Κίνα ήταν ο ταχύτερος που σημειώθηκε τους τελευταίους δέκα μήνες
Ανάπτυξη για τρίτο συνεχόμενο μήνα σημείωσε το επιχειρηματικό κλίμα στην Κίνα τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (5/2) στοιχεία των Caixin και Markit, σκαρφαλώνοντας μάλιστα στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών.
Ειδικότερα, ο σύνθετος PMI διαμορφώθηκε στις 53,7 μονάδες, έναντι 53 μονάδων τον Δεκέμβριο, καταδεικνύοντας την αυξανόμενη δυναμική των κινεζικών επιχειρήσεων, με την ανάπτυξη να σημειώνεται τόσο στον μεταποιητικό κλάδο όσο και στον κλάδο υπηρεσιών.
Ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας στον κλάδο υπηρεσιών σκαρφάλωσε στις 54,7 μονάδες, έναντι 53,9 μονάδων τον Δεκέμβριο, ενώ η άνοδος στον κλάδο της μεταποίησης ήταν η μεγαλύτερη που σημειώθηκε από τον Δεκέμβριο του 2016.
Οι νέες επιχειρήσεις της Κίνας σημείωσαν περαιτέρω άνοδο, την ίδια στιγμή που οι νέες παραγγελίες στον κλάδο υπηρεσιών επιταχύνθηκαν με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων 32 μηνών.
Η στελέχωση των επιχειρήσεων παρουσίασε μεικτά στοιχεία, καθώς η άνοδος στον κλάδο υπηρεσιών αντισταθμίστηκε από τις περαιτέρω περικοπές στον κλάδο της μεταποίησης, με τις συνολικές θέσεις εργασίας ωστόσο να αυξάνονται.
Ως εκ τούτου, οι κινεζικές επιχειρήσεις παρέμειναν αισιόδοξες για το προσεχές διάστημα, με τον σχετικό δείκτη ωστόσο να υποχωρεί ελαφρώς σε σύγκριση με τα πολύμηνα υψηλά που σημειώθηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες.
«Τα στοιχεία για τον PMI της Κίνας έδειξαν ότι η οικονομία της χώρας πραγματοποίησε μία καλή αρχή το 2018», σημειώνει ο αναλυτής της CEBM Group, Zhengsheng Zhong, προσθέτοντας ότι «η ζήτηση στον κλάδο μεταποίησης θα σταθεροποιηθεί και ο κλάδος υπηρεσιών θα σημειώσει κέρδη».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης