Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για έλλειψη σεβασμού προς τις χώρες της Λατινικής Αμερικής

Reuters: Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για έλλειψη σεβασμού προς τις χώρες της Λατινικής Αμερικής
Η Κίνα υποστηρίζει επίσης ότι η οικονομική συνεργασία της με τη Λατινική Αμερική βασίζεται σε κοινά συμφέροντα
Η Κίνα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι δεν σέβονται τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, επειδή ο υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson προειδοποίησε τα κράτη της περιοχής για την υπερβολική οικονομική εξάρτησή τους από την Κίνα, όπως μεταδίδει το Reuters.
O Tillerson σε ομιλία του πριν από μία επίσκεψή του στο Μεξικό, την Αργεντινή, το Περού, την Τζαμάικα και την Κολομβία, είπε ότι η Κίνα πατάει το πόδι της στη Λατινική Αμερική, χρησιμοποιώντας το οικονομικό για να φέρει την περιοχή στη δική της τροχιά.
Σε απάντηση των δηλώσεων Tillerson, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας είπε ότι η συνεργασία ανάμεσα στην ασιατική χώρα και τη Λατινική Αμερική βασίζεται σε κοινά συμφέροντα και αμοιβαίες ανάγκες.
"Αυτό που ισχυρίζονται οι ΗΠΑ είναι ενάντια στην αλήθεια και δείχνει έλλειψη σεβασμού για τη μεγάλη πλειοψηφία των Λατινοαμερικάνικων κρατών" ανέφερε χαρακτηριστικά το κινέζικο υπουργείο.
"Η συνεργασία ανάμεσα στην Κίνα και τη Λατινική Αμερική βασίζεται στην ισότητα, την αμοιβαιότητα, την εξωστρέφεια και την περιεκτικότητα" συνέχισε η ανακοίνωση του υπουργείου.
"Η Κίνα είναι ένας μεγάλος αγοραστής των ξηρών προϊόντων της Λατινικής Αμερικής και εισάγει όλο και περισσότερα αγροτικά και υψηλής ποιότητας προϊόντα από την περιοχή".
Η κινέζικη επένδυση και οικονομική συνεργασία με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τους εμπορικούς κανόνες και τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς.
Η ανάπτυξη των δεσμών Κίνας - Λατινικής Αμερικής δεν στοχεύει, ούτε βλάπτει κάποιον τρίτο και τα συμφέροντά του στην περιοχή.
"Ελπίζουμε ότι οι χώρες που σχετίζονται με όλα αυτά, θα εγκαταλείψουν τις ξεπερασμένες έννοιες και τα παιχνίδια των μηδενικών αμοιβών και θα εξετάσουν την ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας - Λατινικής Αμερικής με έναν ανοιχτό και περιεκτικό τρόπο" κατέληξε το υπουργείο.
Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi επισκέφτηκε τη Χιλή για μία σύνοδο των χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής και τις προσκάλεσε να ενταχθούν στο κινέζικο πρόγραμμα υποδομών.
Την Κίνα κατηγόρησε, εξάλλου, και ο κορυφαίος διπλωμάτης του αμερικάνικου υπουργείου Οικονομικών David Malpass ότι στηρίζει την κακή κυβέρνηση του Maduro, μέσω σκοτεινών επενδύσεων πετρελαίου για δάνεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης