Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος του αμερικανικού δολαρίου λόγω Fed, στο +0,21% έναντι του ευρώ

Συνεχίζεται η άνοδος του αμερικανικού δολαρίου λόγω Fed, στο +0,21% έναντι του ευρώ
Οι επενδυτές στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στα στοιχεία που αφορούν τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για τον Ιανουάριο 2018
Ανοδικά κινείται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το αμερικανικό δολάριο, το οποίο εξακολουθεί να δέχεται ώθηση από τα σχόλια της Federal Reserve για τον πληθωρισμό, με τους επενδυτές να διατηρούν στραμμένο το βλέμμα τους στα στοιχεία που αφορούν τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για τον Ιανουάριο του 2018 που θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύθηκε κατά +0,26% στις 88,71 μονάδες, ενώ ενεδεχόμενα θετικά αποτελέσματα για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ αναμένεται να ωθήσει ψηλότερα το δολάριο.
Σύμφωνα με την αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα, ο πληθωρισμός της χώρας είναι πιθανό να αυξηθεί κατά το τρέχον έτος, ενισχύοντας τις προσδοκίες της αγοράς για περαιτέρω αυξήσει των επιτοκίων από την πλευρά της Fed.
Σημειώνεται ότι στην τελευταίο συνεδρίασή της, η Fed αποφάσισε να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της, μία κίνηση που αναμενόταν σε μεγάλο βαθμό από τους επενδυτές και η οποία δεν είχε ιδιαίτερη επίδραση στην αγορά.
Παράλληλα, το ευρώ υποχωρεί κατά -0,21% έναντι του δολαρίου, αποκτώντας απόσταση από τα υψηλά τριών ετών στα οποία διαπραγματευόταν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Πτωτικά έναντι του δολαρίου κινείται και η στερλίνα, και συγκεκριμένα στο -0,35% και τα 1,421 δολ. δεχόμενη πιέσεις από τα αποτελέσματα για τον κατασκευαστικό κλάδο στη Μεγάλη Βρετανία, όπου σημειώθηκε σημαντική επιβράδυνση.
Επιπλέον, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,41% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 109,86 γεν, θέτοντας πλέον ως «στόχο» την επιστροφή του εντός της ζώνης των 110 γεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης