Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε ιστορικά υψηλά παρέμεινε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιανουάριο 2018 - Στις 58,4 μονάδες ο PMI

Γαλλία: Σε ιστορικά υψηλά παρέμεινε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιανουάριο 2018 - Στις 58,4 μονάδες ο PMI
Οι αισοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων του γαλλικού μεταποιητικού κλάδου σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 5 ετών
Σε ιδιαίτερα θετικό έδαφος παρέμεινε ο μεταποιητικός κλάδος στη Γαλλία κατά την έναρξη του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (1/2) στοιχεία της Markit, με την παραγωγή, τις νέες παραγγελίες και στελέχωση του κλάδου να συνεχίσει να αυξάνεται με ιστορικά υψηλούς ρυθμούς.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 58,4 μονάδες για τον Ιανουάριο του 2018, σηματοδοτώντας περαιτέρω βελτίωση στη γενικότερη υγεία του μεταποιητικού κλάδου της χώρας.
Αν και ο δείκτης υποχώρησε ελαφρώς από τις 58,8 μονάδες του προηγούμενου μήνα, η βελτίωση των συνθηκών παραμένει η μεγαλύτερη από το 1998, όταν και ξεκίνησε η Markit την καταγραφή των σχετικών στοιχείων.
Καθοριστικό ρόλο στην άνοδο του κλάδου διαδραμάτισε η αύξηση των νέων παραγγελιών, με τον ρυθμό ανόδου να παραμένει ο ισχυρότερος από το 2010 τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Τα παραπάνω στοιχεία είχαν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω διεύρυνση του εργατικού δυναμικού, με τη δημιουργία των νέων θέσεων εργασίας να παραμένει μία από τις υψηλότερες των τελευταίων είκοσι ετών.
Ως εκ τούτου, η αισιοδοξία μεταξύ μεταξύ των επιχειρήσεων του γαλλικού μεταποιητικού κλάδου παρέμεινε ενισχυμένη, σκαρφαλώνοντας μάλιστα στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών, με τις προσδοκίες για περισσότερες επενδύσεις και ισχυρότερη ζήτηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένες.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης