Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coeure (ΕΚΤ): Θα περάσουμε στην αντεπίθεση εάν οι ΗΠΑ αρχίσουν νομισματικό πόλεμο

Coeure (ΕΚΤ): Θα περάσουμε στην αντεπίθεση εάν οι ΗΠΑ αρχίσουν νομισματικό πόλεμο
«Εάν η μεταβλητότητα στο δολάριο επηρεάσει αδικαιολόγητα τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ θα προχωρήσουν σε επανεξέταση» δήλωσε ο Benoit Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ
Αυστηρό μήνυμα προς τις ΗΠΑ έστειλε ο Benoit Coeure, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα περάσει στην αντεπίθεση εάν η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίσει να στηρίζει τις αγορές για την υποχώρηση του δολαρίου.
Όπως επεσήμανε στο ιρλανδικό RTE, ο Coeure κινήθηκε στο πλαίσιο προηγούμενων δηλώσεων του επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi («να τηρήσουμε όσα συμφωνήσαμε στις σχετικές συναντήσεις, δηλ. να μην μπουν στο στόχαστρο οι συναλλαγματικές ισοτιμίες»).
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η κεντρική τράπεζα θα αναγκαστεί να απαντήσει εάν το δολάριο αρχίσει να επηρεάζει τις πιθανότητες να επιτευχθεί ο στόχος της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό: «Έχουμε δει πρόσφατα κάποια αστάθεια.
Εάν αυτό το είδος μεταβλητότητας οδηγήσει σε αδικαιολόγητη σύσφιξη της νομισματικής μας πολιτικής, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε επαναξιολόγηση».
Επισημαίνεται ότι οι αγορές συναλλάγματος γύρισαν την περασμένη εβδομάδα αφού ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος θα καλωσορίσει ένα πιο αδύναμο δολάριο.
Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι ο Coeure είχε δηλώσει στο Νταβός ότι «το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σήμερα ο κόσμος είναι ένας πόλεμος νομισμάτων.
Ζούμε σε ένα κόσμο, όπου οι συναλλαγματικές ισοτιμίες δεν αποτελούν, και δεν πρέπει να αποτελούν, στόχο για λόγους ανταγωνισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης