Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις Wieser για να χτυπήσουν το ΣΥΡΙΖΑ - Ένα ακόμα fake news

Παπαδημούλης: Διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις Wieser για να χτυπήσουν το ΣΥΡΙΖΑ - Ένα ακόμα fake news
Προκλητική και διχαστική η απαίτηση του Melenchon για αποβολή του ΣΥΡΙΖΑ από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είπε ο κ.Παπαδημούλης
Για διαστρέβλωση των δηλώσεων του απερχόμενου προέδρου του Euro Working Group Thomas Wieser προκειμένου να χτυπηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης αναφερόμενος στα δημοσιεύματα, τα οποία επικαλούμενα τις δηλώσεις Wieser, υπογραμμίζουν ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν αγκάλιασε τα μνημόνια εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ.
 «Οι «εμείς θα κάνουμε όσα ζητάει ο Σόιμπλε κι άλλα τόσα», διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις Βίζερ, για να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Άλλο ένα fake news από τους υπεύθυνους για την χρεοκοπία καιτα μνημόνια» αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
Σε δηλώσεις του ο Thomas Wieser υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι το πρόγραμμα προσαρμογής στην Ελλάδα δεν πήγε καλά σε σχέση με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη (Ιρλανδία, Κύπρος, Πορτογαλία) διότι δεν ενστερνίστηκαν το πρόγραμμα οι ελληνικές κυβερνήσεις.
«Είναι δουλειά των πολιτικών και των πολιτών της κάθε χώρας να πετύχει τομές και ουσιαστικές αλλαγές.
Από όλες τις χώρες της κρίσης αυτό το πέτυχε καλύτερα η Ιρλανδία.
Καλά προχώρησε το πράγμα και στην  Ισπανία, κάπως λιγότερο καλά στην Πορτογαλία και την Κύπρο.
Στην Ελλάδα όμως δεν το βλέπουμε ακόμα.
Εκεί υπάρχει η τάση να αποδίδονται οι ευθύνες στους ξένους.
Μόνο όμως όταν μια κυβέρνηση ενστερνισθεί τους στόχους ενός προγράμματος, μπορεί να λειτουργήσει και η εφαρμογή του και να εξηγηθεί πειστικά στους πολίτες η αναγκαιότητά του…
Αυτό δεν συνέβη στην Ελλάδα, με καμιά κυβέρνηση.
Τα πράγματα βελτιώθηκαν ανέλπιστα μόνο τον τελευταίο χρόνο» ανέφερε ο Wieser.
Την έντονη αντίδραση όμως του κ.Παπαδημούλη προκάλεσε και το αίτημα του επικεφαλής του Κόμματος της Αριστεράς στη Γαλλία, Jean Luc Melenchon να αποβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς λόγω του φιλελεύθερου προγράμματος που εφαρμόζει.
Σε ανάρτηση του στο twitter ο κ.Παπαδημούλης κάνει λόγο για αντιδημοκρατική, προκλητική και διχαστική απαίτηση.
«Η απαίτηση Μελανσόν είναι αντιδημοκρατική, προκλητική και διχαστική.
Γι αυτό απορρίπτεται πανηγυρικά.
Η Αριστερά χρειάζεται ενότητα και συμμαχίες.
Όχι νέες διαιρέσεις» αναφέρει ο κ.Παπαδημούλης, επικαλούμενος και τις αντιδράσεις που υπήρξαν στο αίτημα του Melenchon, όπως του προέδρου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Gregor Gysi, ο οποίος υποστήριξε ότι μια τέτοια απαίτηση θα αποτύγχανε στο Συμβούλιο Προέδρων του κόμματος ή του Γαλλικού Κομουνιστικού Κόμματος, το οποίο χαρακτήρισε μια τέτοια κίνηση «γελοία στη μορφή και στην ουσία της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης