Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,4% για τον χρυσό, με το «βλέμμα» στη Fed - Στα 1.335,40 δολ. ανά ουγγιά

Απώλειες 0,4% για τον χρυσό, με το «βλέμμα» στη Fed - Στα 1.335,40 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ο χρυσός, με το «βλέμμα» στις αυριανές ανακοινώσεις της Fed
Με απώλειες έκλεισε και σήμερα (30/01/2018), για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ο χρυσός, καθώς δέχτηκε πιέσεις από την σταθεροποίηση του δολαρίου και από το συνεχιζόμενο sell-off στις αγορές ομολόγων, ενώ οι επενδυτές στρέφουν πλέον το «βλέμμα» τους στις αυριανές ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), η οποία ξεκίνησε σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της.
Οι αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ αυξήθηκαν περαιτέρω σήμερα, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να ανέρχεται σε επίπεδα που δεν έχουν σημειωθεί από το 2014, εν μέσω φόβων για άνοδο του πληθωρισμού.
Συγκεκριμένα, μετά το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2014 που «άγγιξε» χθες, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ συνέχισε να κινείται ανοδικά σήμερα, ανερχόμενη σε επίπεδα άνω του 2,71%.
Μια άνοδος του πληθωρισμού θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει τις κεντρικές τράπεζες σε μια σύσφιξη της νομισματικής τους πολιτικής με ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι αναμένουν οι αγορές.
Η Fed ξεκίνησε σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της, η οποία θα είναι η τελευταία υπό την προεδρία της Janet Yellen, πριν παραδώσει την σκυτάλη στον Jerome Powell.
Δεν αναμένεται μια αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα κατά την τρέχουσα συνεδρίαση, με τις προσδοκίες της αγοράς για μια αύξηση να διαμορφώνονται μόλις στο 5,2%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
Ωστόσο, οι εκτιμήσεις των επενδυτών ότι η σταθερή οικονομική ανάπτυξη και ο ταχύτερος πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα ενισχύσουν το ενδεχόμενο η Fed να υιοθετήσει μία περισσότερο επιθετική πολιτική, άσκησαν πιέσεις στον χρυσό.
Μάλιστα, σύμφωνα με τη, Goldman Sachs, η αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα υιοθετήσει μία ελαφρώς περισσότερο επιθετική πολιτική μέσω των σχολίων που θα πραγματοποιήσει για την οικονομία και τον πληθωρισμό κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Μαρτίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 0,4%, στα 1.335,40 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν οριακά έναντι του δολαρίου, στο 1,239 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,1% έναντι του γιεν, στα 108,8 γιεν.
Το δολάριο κατάφερε να απομακρυνθεί από τα χαμηλά τριών ετών στα οποία βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν την ετήσια ομιλία του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ενώπιον του Κογκρέσου, αναζητώντας πληροφορίες σχετικά με το δολάριο, ενώ παράλληλα στο επίκεντρο της ομιλίας αναμένεται να βρεθεί και το πολυαναμενόμενο σχέδιο για τις υποδομές της χώρας.
Την περασμένη εβδομάδα το δολάριο δέχτηκε ισχυρές πιέσεις μετά τις δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Steven Mnuchin, ότι το ασθενές δολάριο θα μπορούσε να αποδειχθεί θετικό για το εμπόριο και τις επενδύσεις της χώρας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης