Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ενισχύθηκαν κατά +3,6% οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο 2017

Ιαπωνία: Ενισχύθηκαν κατά +3,6% οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο 2017
Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (30/1) στοιχεία της κυβέρνησης, με τα αποτελέσματα να ξεπερνούν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά +3,6% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2016, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στο +1,8%.
Παράλληλα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο που έχει σημειωθεί από τον Απρίλιο του 2015, όταν και οι λιανικές πωλήσεις είχαν σημειώσει ισχυρή ανάκαμψη, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του +4,9%.
«Φαίνεται ότι οι καταναλωτικές δαπάνες θα παραμείνουν σε μία σταδιακή τάση ανάκαμψης», σχολίασε μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων ο οικονομολόγος της Mitsubishi UFJ Morgan Stanley, Hiroshi Miyazaki.
Επιπλέον, η ισχυρή αγορά εργασίας καταδεικνύει ότι οι εργοδότες ενδέχεται να λάβουν σοβαρά υπόψην την έκκληση της κυβέρνησης να αυξήσει τους μισθούς κατά +3% ή και περισσότερο, ενισχύοντας τις προοπτικές των καταναλωτικών δαπανών και του πληθωρισμού.
Η αναλογία εργασιών προς αιτούντες αυξήθηκε στο 1,59 τον Δεκέμβριο 2017, έναντι 1,56 τον Νοέμβριο, γεγονός που συνιστά το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 1947.
Παρά το γεγονός ότι το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε ελαφρώς στο 2,8% έναντι 2,7% τον Νοέμβριο, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένα άτομα εγκατέλειψαν οικειοθελώς τις θέσεις εργασίας τους προκειμένου να βρουν καλύτερη εργασία.
Το ποσοστό συμμετοχής των ανδρών στην αγορά εργασίας διαμορφώθηκε στο 83,2% όντας αυξημένο κατά +0,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, την ίδια στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +1,4% στο 68,2%.
Σημειώνεται ότι πέραν την αύξησης των εργαζομένων γυναικών, η Ιαπωνία έχει προχωρήσει και στην πρόσληψη ξένων εργαζομένων προκειμένου να διευκολύνει την έλλειψη εργατικού δυναμικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης