Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχώρησε το επιχειρηματικό κλίμα το δ' τρίμηνο 2017 - Στις 54,6 μονάδες ο PMI

ΗΠΑ: Υποχώρησε το επιχειρηματικό κλίμα το δ' τρίμηνο 2017 - Στις 54,6 μονάδες ο PMI
Η ισχυρότερη ευχώρια ζήτηση αύξησε σε μεγαλύτερο βαθμό τις εισαγωγές, περιορίζοντας τον ρυθμό του αμερικανικού ΑΕΠ
Πτώση κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα στις ΗΠΑ για το τέταρτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (29/1) στοιχεία της Markit, γεγονός που συνέπεσε με την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στη χώρα κατά το ίδιο διάστημα.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 54,6 μονάδες για το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, καταγράφοντας επιβράδυνση σε σχέση με τις 54,9 μονάδες που σημειώθηκαν το προηγούμενο τρίμηνο.
Σύμφωνα με τη Markit, η ισχυρότερη ευχώρια ζήτηση αύξησε σε μεγαλύτερο βαθμό τις εισαγωγές, περιορίζοντας τον ρυθμό του αμερικανικού ΑΕΠ, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και η χαμηλότερη συνεισφορά των αποθεμάτων, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει το ΑΕΠ και κατά τις αρχές του 2018.
Παράλληλα, η ισχυρή άνοδος της οικονομική ανάπτυξης κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 εξακολουθεί να φαίνεται δύσκολη, καθώς η άνοδος στον μεταποιητικό τομέα ανισταθμίστηκε από την ασθενέστερη ανάπτυξη του κλάδου υπηρεσιών, ο οποίος υποχώρησε σε χαμηλά εννέα μηνών.
Για τον Ιανουάριο του 2018, ο ρυθμός αύξηση του ΑΕΠ στις ΗΠΑ αναμένεται να είναι αργός, αλλά σταθερός, και συγκεκριμένα εντός του εύρους του 2 με 2,5%, με την Markit να εμφανίζεται ωστόσο αισιόδοξη ότι οι ανάκαμψη στις νέες παραγγελίες για τον Ιανουάριο δείχνει ότι η επιβράδυνση της οικονομίας θα μπορούσε να αποδειχθεί προσωρινή.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης