Τελευταία Νέα
Στη Ροή των Τερματικών του Χ.Α.

Χ.A: Η βραχυχρόνια τεχνική προσέγγιση για δείκτες και μετοχές πρώτης κατηγορίας.(26/01)

tags :
Χ.A: Η βραχυχρόνια τεχνική προσέγγιση για δείκτες και μετοχές πρώτης κατηγορίας.(26/01)
ΔΤΡ: Kάθεται και «ρεμβάζει» κάτω από τη προηγούμενη γραμμή τάσης

Χ.A: Η βραχυχρόνια τεχνική προσέγγιση για δείκτες και μετοχές πρώτης κατηγορίας.(26/01)


FTSE 25… Tέλος έλαβε στις αρχές της εβδομάδας η συσσώρευση με τις συνεχόμενες επικαλύψεις στα ημερήσια candlesticks πέριξ των 2160 μονάδων με την πραγματοποίηση της ανοδικής διαφυγής όχι μόνο άνω των 2200 μονάδων αλλά και άνω της σημαντικής περιοχής αντίστασης των 2240 μονάδων.

Απόστολος Μάνθος

Επιβεβαιωμένο ανοδικό πάτημα άνω των 2240 μονάδων θα ανοίξει το τοπίο για την ανάβαση προς το βραχυχρόνιο επίπεδο αντίστασης των 2320 μονάδων. Αντιθέτως μια επιστροφή του δείκτη χαμηλότερα των 2240 μονάδων θα τον επαναφέρει προς τη βάση ανεφοδιασμού των 2180 με 2160 μονάδων.

Σημαντικό είναι και το στοιχείο, που πηγάζει από τις αλλαγές τη σύνθεση του δείκτη, καθώς πλέον το 50% κατευθύνεται από τις μετοχές της ΕΕΕ με 20,21% συμμετοχή, του ΟΤΕ με 11,27% συμμετοχή, τις ΑΛΦΑ με 10,15% συμμετοχή και του ΟΠΑΠ με 8,46% συμμετοχή. «Χαρτιά» δηλαδή, που δύσκολα μπορούν να στρίψουν επικίνδυνα το δείκτη FTSE 25 προς τον «ύφαλο» των «Bears».

ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΙΝΗΣΗ: 2261,08 με 2,235,38 μονάδες με κλείσιμο στις 2,235.62 μονάδες στο -1.15%.

……………………….

Τραπεζικός Δείκτης… Kάθεται και «ρεμβάζει» κάτω από τη προηγούμενη γραμμή τάσης Q του Δεκεμβρίου έχοντας ως θέα τις «κορυφές» των 1000 μονάδων. ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΙΝΗΣΗ: 985,17 με 969,78 και κλείσιμο στις 969,78 μονάδες στο -1,59%.

Εδώ η συνεχόμενη αδυναμία αρπαγής του ψυχολογικού ορίου των 1000 μονάδων θα δώσει την αφορμή στους πωλητές για μια καθοδική επίσκεψη προς το αρχικό όριο στήριξης των 960 με 955 μονάδων έχοντας όμως κατά νου το επίπεδο στήριξης των 915 μονάδων.

Επίσης η τριπλή άρνηση του RSI να περάσει πάνω από το επίπεδο των 70 μονάδων δείκτη δημιουργεί την υπόνοια μιας γρήγορης καθοδικής εξαέρωσης.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ
logo-trading2day
Απόστολος Μάνθος
ΑΠΑΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ
__________

ΔEH@2,8100 ευρώ: Όσο κλείνει πάνω από την ζώνη των 2,4200 με 2,5000 ευρώ δεν έχει πρόβλημα με την τάση η οποία θα παραμένει επιθετική.Τα 2,5400 είναι η εγγύτερη στήριξη ενώ το Stop σε ημερήσιο στην παρούσα φάση τοποθετείται στα 2,2600 ευρώ. Νέος τωρινός στόχος τα 3,0800 ευρώ. ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΙΝΗΣΗ: 2,9880 με 2,8100 ευρώ.

FAST FINANCE ΑΕΠΕΥ
PPC.png
ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ@9,9500 ευρώ: Το stop του intraday στα 9,6100 ευρώ. Κατοχύρωση των 9,9200 ευρώ θα μας φέρει στην ζώνη των 10,2000 ευρώ. Ενώ επόμενος ουσιαστικός ημερήσιος στόχος είναι τα 10,7200 ευρώ… ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΙΝΗΣΗ: 10,1400 με 9,9300 ευρώ.

60.pngΤομή Κινητών Μέσων Ορων (Moving average crossover)

Γενικά
Ο Κινητός Μέσος Ορος είναι η μέση τιμή μιας μετοχής σε μια ορισμένη χρονική περίοδο. Οταν η τιμή της μετοχής αλλάζει, ο μέσος όρος επίσης αλλάζει. Ο δείκτης Τομής Κινητών Μέσων Ορων χρησιμοποιεί δύο Κινητούς Μέσους Ορους με σημαντικά διαφορετικές περιόδους (π.χ., 20 και 50 μέρες)

Ερμηνεία
Διαλέξτε το δείκτη Τομής Κινητών Μέσων Ορων και δώστε στο πεδίο με τις παραμέτρους (δίπλα από το πεδίο επιλογής δείκτη) διαφορετικές τιμές (π.χ., 9 και 39). Οι δύο Κινητοί Μέσοι Οροι εμφανίζονται μαζί με το γράφημα τιμής της μετοχής. Ψάξτε για πιθανά σημεία αγοράς ή πώλησης τα σημεία που οι δύο μέσοι όροι τέμνονται. Οταν ο σύντομος μέσος όρος (9) τέμνει από κάτω προς τα πάνω τον αργό (39) είναι πιθανά ένα καλό σημείο να αγοράσουμε τη μετοχή που μας ενδιαφέρει. Αν ο σύντομος τέμνει τον αργό μέσο όρο από πάνω προς τα κάτω, καλό είναι να σκεφτόμαστε να πουλήσουμε.

Σύμφωνα με την ερμηνεία του δείκτη, κρίσιμα σημεία για αγορές ή πωλήσεις είναι τα σημεία Α,Β και Γ.

Στο Α ο σύντομος μέσος όρος ξεπερνά τον αργό (είναι εύκολο να βρούμε ποιος είναι ο σύντομος και ποιος ο αργός μέσος όρος από το γράφημα: ο αργός μέσος όρος είναι ο πιο ομαλός από τους δύο). Το Α είναι σημείο αγοράς.

Στο σημείο Β, ο σύντομος μέσος όρος πλησίασε τον αργό (και μπορεί να έπεσε και χαμηλότερα για μια μέρα μόνο). Ενας υπομονετικός επενδυτής δεν θα πουλούσε στο Β, αλλά λίγο μετά το Γ, όπου είναι σαφές ότι ο σύντομος μέσος όρος είναι χαμηλότερα από τον αργό.
  • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.


Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

http://www.bankingnews.gr:

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης