Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κίνημα Αλλαγής: Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο - Στο επίκεντρο Σκοπιανό, γ’ αξιολόγηση και Συνέδριο

Κίνημα Αλλαγής: Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο - Στο επίκεντρο Σκοπιανό, γ’ αξιολόγηση και Συνέδριο
Να ξεκαθαρίσει τη θέση του επί του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ καλείται το Κίνημα Αλλαγής
Το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων με τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Σκοπιανού ομόλογου του Zoran Zaev στο Νταβός, το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης αλλά και βασικά θέματα σχετικά με τη διεξαγωγή του Συνεδρίου στα μέσα Μαρτίου αναμένεται να απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.
Πάντως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η οριστικοποίηση της θέσης του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, μια και ως φαίνεται επίκειται και η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις.
Η επικεφαλής του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά έχει κάνει λόγο για σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις και σαφείς εγγυήσεις για την αποτροπή ενεργειών αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης του πνεύματος και της ουσίας όσων θα συμφωνηθούν.
Επιπλέον, η κα.Γεννηματά έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση για επιπολαιότητα και ερασιτεχνισμό όσον αφορά τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα και κράτα κλειστά τα χαρτιά της για το τι θα πράξει σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία με την ΠΓΔΜ και αυτή έρθει στη Βουλή.
Πάντως, οι πρώτες αντιδράσεις από τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος Αλλαγής είναι θετικές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.
Ο Στ. Θεοδωράκης χαιρέτισε ως θετικό βήμα τα όσα διημείφθησαν μεταξύ του Τσίπρα και του Zaev και τις κινήσεις από την πλευρά των Σκοπίων για την αλλαγή ονομασίας του αεροδρομίου και της εθνικής οδού, ενώ ζητά ρεαλισμό απορρίπτοντας κατηγορηματικά τα συλλαλητήρια, κάτι που έχει πράξει και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος και αυτός όπως και ο Γ. Παπανδρέου από το ΚΙΔΗΣΟ δείχνουν να συμφωνθούν με τους έως σήμερα χειρισμούς.
Πάντως, το ΠΑΣΟΚ μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι σέβεται τις γνήσιες ευαισθησίες του ελληνικού λαού και την αγωνία του για μια έντιμη λύση, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν συμμερίζεται και δεν ακούει έξαλλες φωνές που έρχονται από ένα σκοτεινό παρελθόν ενώ χαρακτηριστική είναι η επίθεση που εξαπέλυσε η κα.Γεννηματά κατά του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ, κατηγορώντας τους για ακροδεξιά στροφή στο Σκοπιανό.
Κάτι που δίνει στο Κίνημα Αλλαγής να επαναπροσεγγίσει με ακόμα μεγαλύτερο δυναμισμό τον χώρο του Κέντρου, ιδιαίτερα μετά από αυτήν την εντυπωσιακή πολιτική στροφή της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης