Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μειωμένα για 10η εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου - Πτώση κατά 1,1 εκατ. βαρέλια

ΗΠΑ: Μειωμένα για 10η εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου - Πτώση κατά 1,1 εκατ. βαρέλια
Μείωση για δέκατη συνεχή εβδομάδα κατέγραψαν τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ, υποχωρώντας κατά 1,1 εκατ. βαρέλια
Μείωση για δέκατη συνεχή εβδομάδα κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν, όπως ανακοίνωσε σήμερα (24/01/2018) η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 19 Ιανουαρίου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για μείωση κατά 1,6 εκατ. βαρέλια, ενώ το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε αναφέρει χθες μια αύξηση 4,8 εκατ. βαρελιών.
Από την άλλη, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 3,1 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια αύξηση κατά 2,5 εκατ., ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 639.000 βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για μια μείωση κατά 1,5 εκατ. βαρέλια.
Την ίδια ώρα, οι καθαρές εισαγωγές αργού των ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 71.000 βαρέλια την ημέρα.
Η τιμή του αργού διεύρυνε τα κέρδη μετά τα στοιχεία της ΕΙΑ, καταγράφοντας άνοδο κατά 27 σεντς ή 0,4%, στα 64,74 δολ. ανά βαρέλι, από 64,51 δολ. ανά βαρέλι προηγουμένως.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης