Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης καπελώθηκε από ακροδεξιές απόψεις – Παιχνίδια ψηφοθηρίας από τη ΝΔ

Παπαδημούλης: Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης καπελώθηκε από ακροδεξιές απόψεις – Παιχνίδια ψηφοθηρίας από τη ΝΔ
Η επίλυση του θέματος με την ονομασία της ΠΓΔΜ θα ενισχύσει το γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια είπε ο κ.Παπαδημούλης
Την θέση πως το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ήταν μεγάλο αλλά καπελώθηκε από ακροδεξιές, εθνικιστικές φωνές διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος κατηγόρησε την ηγεσία της ΝΔ για παιχνίδια ψηφοθηρίας.
«Το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ήταν μεγάλο, αλλά πολύ μικρότερο από το αντίστοιχο συλλαλητήριο του 1992, και είχε και ένα πολύ στενότερο φάσμα απόψεων που εξέφρασε.
Παρότι μετείχαν και άλλα άτομα, το συλλαλητήριο καπελώθηκε από ακροδεξιές και εθνικιστικές απόψεις.
Το κεντρικό αίτημα  κανένας διάλογος με τη γειτονική χώρα, δεν υιοθετείται από τα περισσότερα κόμματα στην Ελλάδα, από κανένα κράτος στο κόσμο και αν το υιοθετούσε η χώρα ως επίσημη γραμμή, θα την έβαζε με την πλάτη στο τοίχο» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος υποστήριξε πως «ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να υλοποιήσει αυτό που προσπάθησε να κάνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αλλά τον “έριξε” ο τότε υπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Σαμαράς, αλλά και αυτό που είχε ως πρόθεση να κάνει ο Κώστας Καραμανλής, αλλά δεν βρήκε αρκετή υποστήριξη από το διεθνή παράγοντα».
«Το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι μια σύνθετη ονομασία έναντι όλων, εξαλείφοντας, ταυτόχρονα, τους αλυτρωτισμούς που εκφράζονται από τα Σκόπια» είπε ο κ.Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι η λύση του προβλήματος «θα ενισχύσει το γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια, καθώς είναι μακράν η ισχυρότερη και πλουσιότερη χώρα της περιοχής, παρά τα οικονομικά προβλήματα».
«Δεύτερον θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη και η σταθερότητα σε μια ταραγμένη περιοχή και αυτό θα ενισχύσει την οικονομία της χώρας και ιδιαίτερα την οικονομία της Βορείου Ελλάδας και τρίτον λύνοντας προβλήματα προς Βορρά, που εκκρεμούν εδώ και 25 χρόνια, θα στρέψουμε την προσοχή μας προς Ανατολάς που είναι το πραγματικό πρόβλημα της χώρας, δηλαδή προς την Τουρκία» υπογράμμισε ο κ.Παπαδημούλη, ο οποίος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για καιροσκοπισμό καθώς, όπως είπε, «μαζί με την Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ έχουν τη γραμμή του πατέρα τους, τώρα προσπαθούν να παίξουν παιχνίδια ψηφοθηρίας μπας και πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα».
Όσον αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ.Παπαδημούλης είπε πως «μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η επεξεργασία του ελληνικού σχεδίου ανάπτυξης για τα έτη 2019-2023, το οποίο θα βάλει τη χώρα σε μια τροχιά ταχύτερης ανάπτυξης, ταχύτερη μείωση της ανεργίας, συνέχισης των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται να κάνει η χώρα για να μην υποστεί ξανά τέτοια εμπειρία και νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά».
«Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, ξεκινάει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους. (...)
Μπροστά μας δεν έχουμε ξεσάλωμα, όσοι πιστεύουν ότι μετά το τέλος των μνημονίων θα αρχίσουμε να τρώμε ξαφνικά με χρυσά κουτάλια, ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή δεν λένε την αλήθεια, αλλά θα έχουμε πολύ μεγαλύτερους βαθμούς οικονομικής και πολιτικής ελευθερίας στη διαχείριση του πράγματος.
Δεν θα χρειάζεται να παίρνει άδεια η ελληνική κυβέρνηση για να δώσει παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων» είπε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης