Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία κάνει νέα προσπάθεια για να προσελκύσει τις τράπεζες στο Παρίσι, μετά το Brexit

Η Γαλλία κάνει νέα προσπάθεια για να προσελκύσει τις τράπεζες στο Παρίσι, μετά το Brexit
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018, επανέλαβε την επιθυμία της Γαλλίας προσελκύσει τις μεγάλες διεθνείς τράπεζες στο Παρίσι μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη δέσμευση να απαλλάξει προσωρινά τους μετανάστες από την καταβολή κρατικών συνταξιοδοτικών συστημάτων και τη διάθεση περισσότερων θέσεων σε δίγλωσσα σχολεία.
Η Γαλλία έχει ήδη ανακοινώσει μέτρα για τη μείωση του κόστους εργασίας, για να καταστήσει το Παρίσι ελκυστικότερο για τον τραπεζικό τομέα μετά το Brexit, μετά την εκλογή του προέδρου Emmanuel Macron, ο οποίος έκανε τους κανόνες εργασίας πιο ευέλικτους, ενώ μείωσε τον φόρο περιουσίας.
Τώρα, οι εργαζόμενοι της ΕΕ στη Γαλλία θα μπορούν να επιλέξουν από τις υποχρεωτικές εισφορές στο κρατικό συνταξιοδοτικό σύστημα, οι οποίες αποτελούν περίπου το 2,3% του ακαθάριστου μισθού του εργαζομένου.
Ο πρωθυπουργός Edouard Philippe είπε σε επενδυτές ότι θα υπάρχουν 1.000 θέσεις διαθέσιμες στα διεθνή σχολεία της περιφέρειας του Παρισιού τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ μέχρι το 2021 θα δημιουργηθούν τρία νέα διεθνή γυμνάσια.
Η Γαλλία δηλώνει έτοιμη να χειριστεί τις διαφωνίες σχετικά με τις χρηματοπιστωτικές συμβάσεις που διέπονται από το βρετανικό δίκαιο τον Μάρτιο, με νέα διεθνή τμήματα στο Εμπορικό Δικαστήριο και στο Εφετείο στο Παρίσι.
"Το οικονομικό κέντρο του Παρισιού έχει τώρα ισχυρή δυναμική, για να καλωσορίσει τις εταιρείες και τους διεθνείς επενδυτές και να ενισχύσει την ηγετική θέση του στην μετά-Brexit Ευρώπη", δήλωσε ο Gerard Mestrallet, επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού λόμπι στο Παρίσι, Europlace.
Η ανακοίνωση ήρθε στη διάσκεψη κορυφής τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 για τους διευθύνοντες συμβούλους, σε επιχειρήσεις και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η Goldman Sachs και η JP Morgan στη Βερσαλλίες, όπου ο πρωθυπουργός εξήγησε τις γαλλικές μεταρρυθμίσεις, στα αγγλικά, κατά τη διάρκεια του γεύματος.
Ο Macron αναμένεται να συμμετάσχει στη διάσκεψη με140 διευθύνοντες συμβούλους το βράδυ, αφού αποκάλυψε επένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, στη βόρεια Γαλλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης